Rezultatul lui Albon din calificările Marelui Premiu al Olandei, în pericol din cauza unei posibile nereguli tehnice

Distribuie articolul:

Alex Albon, pilotul echipei Williams, se confruntă cu incertitudini cu privire la rezultatul său din calificările Marelui Premiu al Olandei, după ce FIA, organismul de conducere al Formulei 1, a identificat o posibilă încălcare a regulamentelor tehnice.

Albon a impresionat în sesiunea de calificări de sâmbătă de pe Circuitul Zandvoort, reușind să ajungă în sesiunea finală de calificări și obținând în final poziția a opta pe grilă. Performanța sa a fost realizată cu un monopost Williams puternic actualizat, dotat cu un difuzor îmbunătățit, o priză de aer laterală modificată, un capac de motor nou, o priză centrală de aer și un corp de podea revizuit.Cu toate acestea, un raport semnat de Jo Bauer, delegatul tehnic al FIA pentru Formula 1, a semnalat o potențială problemă legată de podeaua mașinii după calificări. Situația a fost trimisă mai departe către comisarii de cursă pentru o evaluare detaliată.

În urma acestui raport, comisarii au emis o citație oficială, solicitând prezența lui Albon și a unui reprezentant al echipei Williams pentru a discuta problema la ora 18:30, ora locală din Olanda. Documentul, semnat de Bauer, menționează: „După sesiunea de calificare, componentele aerodinamice și zonele de caroserie ale mașinii numărul 23 au fost verificate. S-a constatat că podeaua mașinii se afla în afara volumului regulamentar menționat în Articolul 3.5.1 a). Trimit această chestiune comisarilor pentru considerație.”

Între timp, comisarii au confirmat că Logan Sargeant, coechipierul lui Albon, va avea permisiunea de a lua startul în cursa de duminică, deși a ratat calificările în urma unui accident grav în FP3, care i-a avariat serios monopostul actualizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *