RRC – Etapa 14, Mexic: Rezumat și analiză cursă.

Distribuie articolul:

Primul pole Ferrari, după 13 curse.

Scuderia a avut cel mai rapid monopost pe un singur tur, în calificările desfășurate în Mexic. Agonized a oprit cronometrul la 1:15.545. Un rezultat foarte bun, care oferea speranțe pentru prima victorie Ferrari după mai bine de 20 de etape, dar, în cursă, povestea a fost total diferită.


Plecat bine din Pole, Agonized își mentine pozitia de lider. Este urmat de Bogdan Moldovan, Leo si Andrew (debutant in RRC). Dupa câteva tururi, mașina roșie este depășită de Alfa Romeo (acesta fiind ultimul sezon cu Alfa Romeo, pe grila de start), dar pilotul Scuderiei nu renunță și își recâștigă poziția relativ repede.

Totuși, mașina roșie pierde treptat din ritm și este depășită din nou de Bogdan, iar peste câteva bucle și de Wiliams-ul lui Leo.


Conform lui Agonized: „Am avut degetul în ghips, dar asta nu m-a oprit să fiu prezent pe grilă. Așteptările nu erau foarte mari, deoarce n-am reușit să fac antrenamentele dorite, totuși am
reusit un tur decent în calificări, ceea ce m-a propulsat în pole.”

„În cursă, n-am reusit să mă adaptez și din păcate am pierdut controlul mașinii, ceea ce a dus la damage, la aripa. Din acel moment cursa pentru mine a fost pierdută, și tot ce am putut face a fost să limitez pagubele.”

Cursa a fost câștigată de Bogdan Moldovan (poate deveni matematic campion in Brazilia, în penultima etapă), iar podiumul a fost completat de Leo și Andrew.

Agonized a terminat pe patru, Jaguar a pus monopostul McLaren pe poziția a cincea, iar Redra a fost cel mai bun pilot din a doua parte a clasamentului.

Pe șapte, a sosit a doua mașină Afla Romeo, pilotata de Andrei Corduneanu, urmat de
Lozozen și RRC_Andrei, ei avand un duel destul de intens în ultimele tururi.

Mihai reușește să puncteze la debutul în Tier 1, în urma sa sosind Mecanicu. În primul stint, cei doi au avut o bătălie frumoasă.

Pentru penultima etapă mergem în Brazilia. Interlagos este un circuit îndrăgit de piloți. Aici, avem ultima cursă de sprint din acest sezon și tot aici se poate decerna titlul la piloți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *