RRC – Final de Sezon 5 și cursa din Abu Dhabi (Rezumat)

Distribuie articolul:

Abu DhabiCursa finală a unui sezon remarcabil.

Ultima cursă din sezon a fost, poate, și cea mai spectaculoasă. Bogdan Moldovan avea nevoie de un punct pentru a câștiga titlul la piloți, iar Leo avea nevoie de victorie pentru a rămâne (teoretic), în lupta pentru campionat.


Leo nu a participat în sesiunea de calificări. În consecință, el a plecat de pe utima poziție (15). La rândul său, Bogdan a avut o problema și n-a reușit să aibă vreun tur cronometrat. Astfel, el a luat startul de pe poziția a 14-a.

Ferrari a obținut al doilea pole din acest sezon. Agonized a „blocat” prima poziție. Pilotul Ferrari a reușit un timp de 1:21.770.

La start, Bogdan își rupe aripa față și este nevoit să intre la pit-uri, în timp ce Leo are un start perfect și după prima buclă se află pe locul 9.

Bogdan Moldovan iese de la pit-uri mult în spatele plutonului de piloți. În consecință, Bogdan se afla la o distanță mare de topul 10, dar, treptat, el recuperează decalajul, iar în turul 15 din 29 reușește să intre in puncte. Obiectiv atins pentru el.

În schimb, în față, Leo reușește recuperarea sezonului și deja în turul 13 îi prinde pe primii 3 piloti (Jaguar, Andrew si Agonized), iar in turul 16 preia conducerea cursei, conducere pe care avea să o păstreze până la final.

Totuși, ultima parte a cursei a fost incendiară, primii trei piloti (Leo, Jaguar si Andrew)
trecand aproape în același timp linia de finish. Am avut schimbări de lider chiar și în ultimele viraje ale cursei și -implicit- ale sezonului. O cursă de ținut minte.


Bogdan Moldovan câștigă în premiera titlul in RRC, devansându-l pe Leo pentru doar 11 puncte. La constructori, Alfa Romeo (Bogdan Moldovan si Corduneanu Andrei) avea adjudecat titlul încă de la Interlagos.


Sezonul 5 va debuta în Bahrain, în week-endul 20-21 Ianuarie. Perioada de înscrieri este deschisă între 21 Decembrie – 5 Ianuarie, pe Serverul RRC de Discord.

Totuși, povestea sezonului 4 nu se incheie aici, în perioada urmatoare urmând o serie de articole ce vor oferi o privire mai „adâncă” asupra actorilor implicați în unul dintre cele mai spectaculoase sezoane de până acum.

DECLARAȚII, LA FINALUL ACESTUI SEZON.

Bogdan Moldovan (Alfa Romeo) – Locul 1 – 306 puncte, 8 victorii, 5 pole-uri.

„Sezonul a fost enjoyable, m-am distrat mult, chiar daca am avut două curse cu ghinion (Las Vegas și Abu Dhabi), tot a fost mișto. Nu mă așteptam să recuperez cele 75 de puncte diferență față de locul 1 pentru că
nu am fost pilot in primele trei etape.”

„Pe lângă asta, staff-ul a fost foarte ok, stewarzii la fel și ce mi-a placut cel mai mult a fost seriozitatea când a venit vorba de premii.”

LeoZrn (Williams) – Locul 2 – 295 puncte, 6 victorii, 7 pole-uri.

„Sezonul a fost interesant, consider că meritam să câștig titlul la piloti, am avut 4 curse în care am strâns 8 puncte din 114 disponibile. Din păcate, la constructori nu am prea am avut șanse, din cauza colegilor.”

Jaguar (Denis) – Locul 3 – 200 puncte, 1 victorie.

„Pentru mine a fost un sezon bun, am fost constant în top 5, cu mici excepții. Am reușit să urc de multe ori pe podium și chiar să câștig o cursă. În final, sunt bucuros că am reușit să termin cu McLaren pe locul 3 la constructori, iar eu pe locul 3 la piloti, contra unei grile de piloți foarte competitive.”

„După vacanță, îmi doresc să revin și mai puternic si sa mențin clasările cât mai sus. Vă mulțumesc pentru acest sezon frumos, în care m-am distrat cursă de cursă, am așteptat mereu urmatoarea cursă și abia astept să ne revedem în Sezonul 5.”

Clasamentele Finale din T1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *