RRC – Italia, Monza T1 – Race

Distribuie articolul:

„Templul vitezei” găzduiește etapa cu numarul 11 din RRC, Season 4.

Avem schimbare de lider, atât la piloți, cât și si la constructori.

Cu șase etape ramase, lupta în toate „zonele” clasamentului este deschisă, iar prima oprire ce ne va aduce mai aproape de deznodamant este în Italia.

Pe Monza nu este nevoie de vreun compromis, în ceea ce privește set-upul. Este cunoscut faptul, că piloții trebuie să găsească un setup low-drag . Circuitul italian este sinonim cu viteza pură, media pe tur fiind de peste 260 km/h, cea mai mare din sezon.

Turul” circuitului.


Pista este alcătuită din 11 viraje. La capătul linii de start-sosire, avem parte de o frânare violenta pentru prima șicană (Rettifilo). Prin T3 se trece cu viteze ce depășesc 300 km/h, iar primul sector se încheie înainte de T4-T5 (a doua șicană). Sectorul median este mai tehnic, având trei viraje de dreapta și unul de stânga.

În sectorul doi avem și a doua zona DRS, ce precede startul sectorului final. Variante Ascari deschide S3 al circuitului, iar piloții accelerează spre „celebra” Parabolica.

Teoretic, șansele de SC sunt destul de mici, iar din punctul ăsta de vedere, fiecare pozitie câștigată/pierdută cântărește enorm în ceea ce privește rezultatul finalul al sezonului.

Cursa este Duminica de la ora 21:00, live pe canalul oficial RRC de Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *