Sauber: „Ne dorim să avem o nouă structură în cadrul echipei. Din acest motiv, Valtteri Bottas are un nou inginer de cursă.”

Distribuie articolul:

Decizia celor de la Sauber de a-l schimba pe inginerul de cursă al lui Valtteri Bottas pentru GP-ul de la Miami, a făcut parte din planul Audi de a „anticipa” schimbările pentru echipa sa din 2026, potrivit lui Alessandro Alunni Bravi.

Fostul inginer al celor de la Ferrari, Steven Petrik, a fost numit ca înlocuitor al inginerului lui Bottas, Alex Chan, cu care finlandezul a lucrat de când s-a alăturat echipei (în 2022).

Bottas a precizat că decizia „nu a depins de mine”, sugerând că aceasta face parte din „reconstrucția” echipei Sauber -de către Audi- înaintea debutului mărcii germane ca echipă de uzină. Reprezentantul Sauber, Alunni Bravi, a confirmat declarațiile lui Bottas. De asemenea, și directorul executiv, Andreas Seidl, a făcut schimbări care vor îndrepta echipa spre structura sa trasată de către Audi, la finalul anului 2025.

„Andreas Seidl a decis să anticipeze anumite decizii și să înceapă să implementeze schimbările care vor aduce structura actuală, spre structura finală pe care o vom avea în ’26”, a explicat Alunni Bravi.”

„Am vrut să începem acest proces, iar Andreas Seidl a decis să o facă imediat. Pentru că ne gândim că trebuie să aducem un pic mai multă experiență, dar și oameni care pot avea un know-how de la alte echipe, de la echipe de top și care să ne ajute să ne dezvoltăm.”

Alunni Bravi a adăugat că introducerea lui Petrik ca inginer de cursă pentru Bottas a început la testul Pirelli de după Marele Premiu al Japoniei și că echipa l-a anunțat pe Bottas după etapa din China. El a adăugat că, deși adăugarea lui Petrik a sosit în aceeași săptămână cu anunțul echipei că Nico Hulkenberg se va alătura echipei în 2025, cele două semnături nu au „nicio legătură”.

„Bineînțeles, acum depinde de noi să integrăm noul inginer și, de asemenea, să creăm, să stabilim o bună relație de lucru, dar și o relație personală între Valtteri și inginerul de cursă.”Am discutat acest lucru cu Valtteri după China. A avut loc o întâlnire imediat după cursă. Steven Petrik era deja inginerul de cursă al lui Valtteri la Suzuka, în timpul celor două zile de teste Pirelli.

„Și am decis să anticipăm această schimbare. Desigur, atunci când iei o decizie, poți lua întotdeauna o decizie bună sau proastă – și doar timpul va dovedi dacă am fost buni în luarea acesteia. Dar… nu a existat nicio legătură între schimbarea inginerului de cursă și anunțul lui Nico [Hulkenberg]. A fost doar unul dintre primii pași pe care am vrut să îi punem în aplicare, pentru a avea o nouă organizare în cadrul echipei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *