Sergio Perez răspunde speculațiilor privitoare la viitorul său în F1.

Distribuie articolul:

Sergio Perez a vorbit „deschis” despre planurile sale pentru viitor, în urma speculațiilor conform cărora mexicanul ar părăsi echipa Red Bull.

Sergio Perez a avut evolutii slabe în ultima perioadă. Checo a reușit să strângă doar 5 puncte în ultimele 3 curse. Aceste rezultate sunt cu mult sub potențialul lui RB19.

De asemenea, pilotul în vârstă de 33 de ani a fost implicat în numeroase incidente cu alți competitori, în Singapore și Japonia. Datorită formei slabe arătată în ultima perioadă, Red Bull a început „să pună” presiune pe Sergio Perez – pentru ca acesta să își îmbunătățească rezultatele.

În general, Helmuth Marko este cel care vorbește deschis despre evoluțiile piloților Red Bull. În ciuda acestui fapt, și Christian Horner s-a arătat deranjat (în declarațiile sale publice) de evoluțiile mediocre ale lui Perez.

Mexicanul are contract cu Red Bull până în 2024, dar asta nu înseamnă că locul său în echipă este și garantat (dacă Perez continuă să subperformeze).

Cu toate acestea, în ciuda rezultatelor din ultima perioadă , Perez a vorbit „deschis” despre viitorul său:

„Deocamdată, am un contract semnat și pentru anul următor. Va fi important să am un sezon bun. Am motivația să continui, și vreau să mai stau (în F1) pentru o perioadă mai lungă de timp. Cred că mai pot oferi multe lucruri acestui sport. Mi-ar plăcea să mai rămân în F1 pentru încă 3-4 ani.”

Cu 5 etape rămase de disputat în sezonul 2023, Checo are timp suficient să își îmbunătățească performanțele. Obiectivul lui Perez, este poziția secundă în clasament. Având în vedere că în clasamentul general, Max Verstappen are peste 200 de puncte avans, acest target nu pare greu de îndeplinit.

Totuși, dacă Aston Martin nu ar fi înregistrat o perioadă de regres (începând cu etapa din Austria), Fernando Alonso ar fi putut să ocupe acum poziția mexicanului.

În altă ordine de idei, Red Bull vede o amenințare și în persoana lui Lewis Hamilton. Chiar dacă a abandonat în Qatar, brutanicul are șanse destul de mari să termine actualul sezon, în postura de vicecampion al stagiunii. Astfel, pentru a rămâne în garajul echipei austriece și în 2024 (sau chiar mai mult de atât), Perez este obligat să termine pe locul 2, în clasamentul general al piloților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *