Știri F1: Din 2026, Madrid ar urma să organizeze MP al Spaniei.

Distribuie articolul:

Formula 1 va avea etapă la Madrid, cu începere din sezonul 2026, conform jurnalistului Joe Saward. Astfel, MP al Spaniei se va desfășura în capitala statului iberic, pe o perioada de 10 sezone. Mai mult, în viitor, MotoGP și-ar dori să organizeze o etapă pe această pistă, în același weekend cu GP-ul F1.

DIn 1991, GP-ul Spaniei are loc pe circuitul de la Montmelo. Până în 2026 (conform înțelegerii contractuale), cursa va fi organizată pe acest circuit.

Conform ziarului spaniol Mundo Deportivo și a președintelui comitetului exectuiv al Ifema Madrid, Jose Vincente de los Mozos, din 2026, Madrid ar urma să organizeze MP al Spaniei.

Circuitul ar urma să fie unul semi-permanent, precum circuitele din Australia sau Canada, decât unul stradal.

De asemenea, Mundo Deportivo a anunțat și interesul celor de la MotoGP, care și-ar dori să organizeze la randul ei o etapă la Madrid, pe circuitul care ar urma să fie construit. Partea interesantă este, că MotoGP ar urma să își „țină” GP-ul, în același weekend cu „Marele Circ”.

Cel puțin, așa a declarat Carmelo Ezpeleta (șeful Dorna Sports): „Am vorbit cu Stefano Domenicali. Vreau să organizez în același weekend și în același loc, o etapă de F1 și una de MotoGP.”

„Ne gândim la chestia asta. Stefan mi-a spus despre un circuit în Madrid, iar eu am vorbit cu primarul orașului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *