Știri F1: Sergio Perez riscă o penalizare pe grilă în urma avariilor de la Monaco

Distribuie articolul:

Sergio Perez a avut un weekend problematic la Monaco, fiind eliminat în Q1 și fiind protagonistul unui accident cu Kevin Magnussen. Pilotul Red Bull va avea parte de potențiale penalizări pe grila de start în rundele următoare, în urma daunelor suferite de monopostul RB20.

Perez este unul dintre numeroșii piloți din F1 care încearcă să obțină o prelungire a contractului. Cei de la Redbull nu duc lipsă de candidați, lista fiind destul de lungă în 2025. La începutul sezonului, acest lucru a declanșat numeroase speculații cu privire la viitorul pilotului de 34 de ani.

Din fericire pentru el, poziția sa la Red Bull este relativ sigură. În ciuda câtorva rezultate proaste, alături de deficitul de 300 de puncte față de Verstappen de anul trecut, campionii în exercițiu par fericiți să continue cu un pilot secund la echipă – și care nu va „deranja” poziția de pilot principal a lui Verstappen.

Indiferent de situația sa contractuală, performanțele lui Perez sunt încă relevante pentru Red Bull. Echipa austriacă are doar un avantaj subțire în clasament, care s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni.

Pentru a înrăutăți situația, o penalizare cu poziții pe grilă ar putea fi inevitabilă în următoarele săptămâni.

Pagubele suferite la Monaco au fost importante, după cum a confirmat Helmut Marko în rubrica sa din Speedweek. Pe lângă faptul că a afectat alocarea plafonului bugetar al echipei, accidentul ar putea complica weekendul din Canada – după cum a explicat Mark:

De asemenea, nu știm încă cum vor arăta cutia de viteze și motorul.

Așa că accidentul ar putea duce și la probleme suplimentare dacă va trebui să depășim cota permisă.”

Pentru un pilot care se luptă deja să țină pasul cu McLaren și Ferrari, o penalizare pe grilă ar fi dăunătoare. Este nevoie doar de un rezultat bun din partea celor doi piloți Ferrari, Leclerc și Sainz, pentru a șterge deficitul actual de 20 de puncte din campionat.

Fiabilitatea în F1 a progresat substanțial, iar defecțiunile mecanice au devenit din ce în ce mai rare. Acest lucru înseamnă că incidentele precum cel suferit de Perez în weekendul trecut pot avea efecte negative.

Îmbunătățirile aduse de Red Bull au fost deja oarecum neinspirate, pachetul de la Imola nereușind să crească avansul față de urmăritori. Prin urmare, orice costuri suplimentare pentru daune și penalizări pe grilă vor fi critice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *