Știri F1: Zhou Guanyu, pe lista scurtă a celor de la Haas.

Distribuie articolul:

După o prestație bună în Bahrain, unde a obținut locul 11, Zhou Guanyu nu a reușit să facă următorul pas și să obțină o clasare în puncte. Sauber suferă în continuare de o serie de limitări, cum ar fi lipsa de ritm în timpul cursei și opririle lente la boxe. Natura în mare necompetitivă a monopostului C44 face ca Zhou sau Bottas să aibă dificultăți în a-și găsi o potențială alternativă pe piața transferurilor. Cu toate acestea, se pare că există opțiuni disponibile pentru pilotul chinez.

În ultimele două sezoane, Zhou și coechipierul său Valtteri Bottas au avut performanțe solide. În anul precedent, echipa cu sediul în Hinwil a terminat pe locul 6 în clasamentul constructorilor.

În ciuda acestui fapt, Sauber este acum o echipă foarte diferită. Audi deține controlul asupra grupării fondate de Peter Sauber, compania germană încercând să își impună directiva. Sosirea lui Nico Hulkenberg, la Sauber, a făcut parte din strategia celor de la Audi. Hulkenberg a confirmat că Andreas Seidl a avut un rol central în această înțelegere.

Este bine stabilit faptul că Sainz, printre alții, este o țintă pentru Sauber. Acest lucru înseamnă că Zhou, deși teoretic este o opțiune, trebuie să ia în considerare alternative.

Cei din tabăra lui Zhou intră în discuții cu Haas

Haas nu și-a confirmat încă linia de piloți pentru 2025. Oliver Bearman este considerat opțiunea nr. 1 a echipei americane. Atât Ferrari, cât și directorul echipei Haas, Ayao Komatsu, sunt foarte entuziasmați de evoluția pilotului britanic.

Până de curând, se presupunea că Magnussen va obține o prelungire a contractului. Cu toate acestea, o serie de performanțe dezastruoase la Miami și Shanghai – pe lângă deficitul său general de ritm față de Hulkenberg – i-au afectat șansele.

Ca urmare, Haas ia în considerare alternative. Printre acestea se numără Zhou Guanyu, potrivit racingnews365. Ultimii doi ani i-au adus lui Zhou reputația unui pilot solid, chiar dacă nu este un pilot de vârful absolut al competiției.

Valoarea sa din punct de vedere al marketingului este, de asemenea, semnificativă, fapt demonstrat cel mai recent de GP-ul Chinei din acest an.

Acești factori îl fac pe Zhou o alternativă pe piața transferurilor. Haas este în discuții cu pilotul chinez, văzându-l ca o opțiune fezabilă pentru sezonul următor.

Ca întotdeauna, Haas își va lua timpul necesar înainte de a lua o decizie. Echipa va lua o hotărâre mai târziu, în cursul acestui an, iar Zhou va avea concurență serioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *