ȘTIRI FORMULA 1: Carlos Sainz își dorește să piloteze pentru o echipă de top.

Distribuie articolul:

Carlos Sainz a devenit o „victimă colaterală” în transferul lui Lewis Hamilton, la Ferrari. Cu toate acestea, Sainz a declarat că va negocia cu „toate echipele”. Totuși, pilotul iberic își dorește să piloteze pentru o grupare de top, care să îi asigure posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial.

La începutul pauzei de iarnă, problema contractelor lui Charles Leclerc și Carlos Sainz a devenit un subiect de discuție. Ambii piloți aveau înțelegeri care expirau la sfârșitul anului 2024, iar ambii intenționau să obțină o prelungire înainte de începerea sezonului. Inițial, s-a anticipat că, în urma unui negocierilor, Ferrari își va păstra perechea de piloți.

Acest lucru a fost valabil mai ales pentru Leclerc. Cu toate acestea, și Carlos Sainz era așteptat să continue la Maranello. Până la urmă, Sainz a avut evoluții constante pe parcursul celor 3 sezoane petrecute la Ferrari.

Totuși, acest scenariu nu s-a concretizat. Lewis Hamilton a semnat un contract pe mai mulți ani cu Scuderia Ferrari. Astfel, Hamilton va lucra din nou cu Fred Vasseur (cu care a mai colaborat în GP2).

Acest lucru îl plasează pe Sainz într-o poziție delicată, pe care puțini ar fi putut-o anticipa în urmă cu trei luni. Din fericire pentru spaniol, el mai are la dispoziție un sezon întreg pentru a negocia cu o altă echipă.

În cadrul testelor din Bahrain, care au avut loc săptămâna trecută, acesta a explicat abordarea sa referitoare la sezonul 2025:

„Evident, anul viitor echipa va fi diferită și mă voi duce în altă parte. Dar, încă nu știu unde.

„Nu mă voi grăbi să iau o decizie. Trebuie să iau decizia corectă pentru mine, pentru cariera mea, pentru următorii trei-patru ani în F1.

„Pentru asta, am nevoie de timp pentru a vedea întreaga situație, să vorbesc cu toate echipele și să văd cine îmi oferă cele mai bune șanse de a fi campion mondial în viitor.”

În ultima perioadă, presa l-a asociat pe Sainz cu o posibilă mutare la Sauber, în condițiile în care echipa elvețiană va fi preluată de către Audi (în 2026).

Cu toate acestea, această opțiune este probabil o „plasă de siguranță”. Sauber este o echipă de pluton, iar proiectul Audi (referitor la F1), a întâmpinat deja mai multe obstacole și întârzieri.

Așteptarea ca producătorul german să domine competiția, este o așteptare nerealistă. Singurele soluții care l-ar putea propulsa pe Sainz în lupta pentru titlul mondial sunt Red Bull și Mercedes, având în vedere că spaniolul are acest obiectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *