Știri Formula1: Charles Leclerc își dorește să rămână la Ferrari. Monegascul a început negocierile contractuale cu echipa italiană.

Distribuie articolul:

Charles Leclerc continuă să dea dovadă de o loialitate extraordinară și să creadă în succesul proiectului celor de la Ferrari.

Recent, au apărut informații, care au confirmat începerea discuțiilor contractuale între Leclerc și Ferrari. În condițiile în care contractul pilotului de 26 de ani expiră la sfârșitul anului 2024, gruparea italiană își dorește să prelungească înțelegerea cu pilotul monegasc.

„Piața transferurilor” de anul viitor va fi foarte volatilă, deoarece mulți piloți au contracte care ajung la final. Prin urmare, datorită acestui lucru, există o presiune suplimentară pe „umerii” echipei din Maranello.

Totuși, în acest moment, Leclerc nu are o alternativă mai bună decât Ferrari. Red Bull și Mercedes nu sunt destinații realiste, în timp ce majoritatea celorlalte echipe de pe grilă (cu excepția celor de la McLaren) ar reprezenta un pas în spate.

Cel puțin până la schimbarea regulamentului din 2026, Ferrari îi poate asigura lui Leclerc, obținerea de podiumuri și pole position-uri. Cu siguranță, nu acesta este obiectivul lui Leclerc, însă monegascul nu deține o opțiune mai bună.

Cel mai probabil, Ferrari îl va avea în echipă pe Charles Leclerc pentru următoarele două sezoane. Însă, odată cu sezonul 2026, lucrurile pot căpăta o turnură nefavorabilă pentru Scuderie.

Desigur, dacă Leclerc semnează o prelungire pe doi ani, situația ar arăta ideal pentru echipa italiană. Prin urmare, acesta este și obiectivul lui Fred Vasseu.

Leclerc își arată susținerea față de Ferrari.

Dar, din nou, toate aceste ipoteze se rezumă la performanța pe care o va obține echipa. Leclerc continuă să sublinieze angajamentul său față de Ferrari:

„Ferrari este atât de specială și nu vreau să plec de la această echipă „.

a declarat el pentru ESPN

„Bineînțeles, că vreau să câștig campionatul mondial. Însă îmi doresc să fac acest lucru cu Ferrari, nu cu o altă echipă.”

A adăugat monegascul

Următoarele șase luni vor oferi o perspectivă mai bună, asupra modului în vor decurge negocierile dintre Leclerc și Ferrari.

Dacă ar fi să ne orientăm după declarații, Charles își dorește să continue la Maranello, dar totul se poate schimba, dacă Ferrari nu va reuși să îi ofere un monopost capabil să câștige campionatul mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *