Știri Formula1: Leclerc începe negocierile contractuale cu Ferrari.

Distribuie articolul:

Deși în momentul de față, Charles Leclerc nu are o perioadă „ideală” alături de Scuderia Ferrari, pilotul monegasc ar fi început negocierile contractuale cu echipa italiană. Înțelegerea actuală „expiră” la finalul anului 2024.

După 20 de etape, Charles Leclerc ocupă doar locul 7 (cu 170 de puncte contabilizate), în clasamentul general al piloților. În cazul său, sezonul 2023 a fost marcat de ghinion și oportunități ratate.

La fel ca mulți piloți, contractul lui Leclerc expiră la sfârșitul anului 2024. Acest lucru înseamnă că „piața transferurilor” (cunoscută deja sub apelativul de „silly season”) ar putea fi destul de dinamică. Pentru echipa italiană, însă, obiectivul este să își mențină „linia” actuală de piloți

Carlos Sainz are, de asemenea, un contract care expiră în sezonul următor, ceea ce înseamnă că Ferrari are de negociat două înțelegeri. Este de la sine înțeles că Ferrari vrea să își asigure serviciile lui Leclerc pe termen lung.

După ce a ajuns în Formula 1 prin intermediul Academiei Ferrari, relația dintre Leclerc și Scdueria este una foarte strânsă. În ultimele cinci sezoane, Charles a oferit destule momente, în care a depășit limitele monopostului italian.

Abilitățile sale din calificări, sunt deja cunoscute fanilor acestei competiții. De asemenea, în ciuda anumitor „discuții”, Leclerc a avut prestații bune și în regim de cursă.

Încep discuțiile contractuale.

Potrivit unor informații recente, Ferrari a început negocierile contractuale cu Leclerc. Acest lucru este ceva normal, având în vedere că se apropie pauza de iarnă.

Pe „hârtie”, ambele părți doresc ca parteneriatul să funcționeze. Formația italiană nu a mai câștigat un campionat de mai bine de un deceniu și jumătate, iar Ferrari crede că Leclerc poate fi persoana potrivită pentru acest obiectiv.

Din partea monegascului, nu există niciun secret în ceea ce privește „afinitatea” sa pentru Ferrari. Până în prezent, nu au existat discuții serioase cu echipele rivale (despre o potențială mutare).

În plus, nu există multe alternative pe piață. Red Bull, McLaren și Mercedes nu sunt „destinații” realiste pentru Charles Leclerc.

În pofida dificultăților întâmpinate de Ferrari, în momentul de față, Leclerc nu are o alternativă mai bună. Cel puțin până la schimbarea regulamentelui, din 2026, Ferrari ar trebui să fie o echipă de top.

Cu toate acestea, până nu se face un anunț oficial, speculațiile vor continua să existe. Pe de altă parte, dacă Leclerc așteaptă până la începutul anului viitor pentru a semna un contract, acest lucru nu înseamnă neapărat că o schimbare (în cadrul liniei de piloți) este iminentă la Ferrari.

Așa cum am menționat anterior, este puțin probabil ca Leclerc să schimbe echipa (înainte de următoarea modificare a regulamentului).

Totuși, Ferrari trebuie să îi ofere lui Leclerc un monopost competitiv, capabil să se „implice” în lupta pentru titlul mondial. În caz contrar, există riscul ca pilotul monegasc să accepte doar un contract pe termen scurt, iar Ferrari să rămână fără „pilotul vedetă „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *