Știri Forumula1: James Allison: „În ritm de cursă, Mercedes este în fața celor de la Ferrari.”

Distribuie articolul:

Directorul tehnic al Mercedes, James Allison, a vorbit despre performanțele echipelor, în urma sesiunii de teste care a avut loc în Bahrain. În opinia sa, Mercedes ar avea un avantaj raportat la Ferrari (în ceea ce privește ritmul de cursă).

Testele din pre-sezon nu au arătat o schimbare serioasă a ierarhiei; ierarhie existentă încă de la finalul sezonului trecut. În momentul de față, Red Bull este favorită la câștigarea ambelor campionate (la piloți și constructori).

Toate indiciile sugerează că Red Bull și-a menținut avantajul. În momentul de față, întrebarea este cât de mare a devenit deficitul – și ce echipe vor fi cele mai apropiate de gruparea austriacă

Ferrari a impresionat paddock-ul pe parcursul celor trei zile de teste din Bahrain, atât în calificări, cât și în simulările de cursă.

Gestionarea pneurilor de către SF-24 este poate cel mai important progres al Scuderiei, având în vedere că acesta a fost punctul slab al echipei (în ultimele sezoane).

Mercedes, care „și-a ascuns ritmul” (conform declarațiilor lui George Russell), rămâne mare necunoscută a acestei sesiuni de teste.

Totuși, James Allison a oferit o analiză sinceră referitoare la W15: „Red Bull sunt în față. Dacă te uiți la ritmul lor de cursă, îți poți da seama de asta. În spate, sunt mai multe echipe puternice – Ferrari pare să meargă bine.”

„Alonso a rulat bine. Mercedes, Ferrari și Aston Martin. Asta ar fi părerea mea despre cei trei urmăritori, care vor încerca să se lupte cu Red Bull. Nu știu care va fi ordinea acestor 3 echipe. Cred că am arătat puțin mai bine decât Ferrari în simulările de cursă, dar puțin în spatele Ferrari pe cele de un singur tur”.

Această analiză poate că este însoțită de o doză de subiectivism. Totuși, constructorul german a „mascat” în mod clar performanța reală a monopostului W15.

Mercedes-AMG F1 W15 E Performance Launch – Sam Bloxham

Deși acest lucru poate fi spus pentru majoritatea echipelor, acest lucru a fost evident la Mercedes. După ce a început anul trecut a fost prinsă pe picior greșit, în 2024, Mercedes are o abordare prudentă.

În acest weekend, „Săgețiile Argintii” au ocazia de să demonstreze cuvintele lui James Allison. Sâmbătă, în Bahrain, va avea loc etapa inaugurală a acestui sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *