The good, the bad and the ugly – Zandvoort

Distribuie articolul:

Marele Premiu al Olandei a scris noi pagini de istorie. Pentru Lando Norris a reprezentat primul grand slam din carieră, pentru Logan Sargeant foarte probabil ultimul start din carieră în Formula 1. A venit momentul să trecem în revistă performerii și contraperformerii de la Zandvoort în rubrica The Good, the bad and the ugly!

THE GOOD

LANDO NORRIS

Omul momentului în Marele Circ este fără doar și poate Lando Norris. Britanicul de la McLaren Mercedes a controlat cu bine un grand prix ce în puține moment a părut să-i scape din mână. Singurul punct nevralgic rămâne în continuare startul, însă ritmul de cursa e acolo. Va fi însă suficient pentru Lando să-și adjudece un prim titlu mondial în cariera să? Rămâne de văzut!

CHARLES LECLERC

Nimeni și nimic nu anunța rezultatul excelent al monegascului. E adevărat, strategia de la boxe a avut un rol important, însă uneori și norocul e de partea curajosilor. Pentru Leclerc, evoluția de la Zandvoort s-ar putea să rivalizeze cu cea de la Monaco, cu toate că rezultatul a fost ușor diferit. Locul la trei la Zandvoort poate reprezenta pentru liderul echipei Ferrari un boost important de încredere, mai ales că în curând va avea de-a face cu nimeni altul decât Lewis Hamilton.

CARLOS SAINZ

Dacă Lando Norris nu ar fi câștigat Marele Premiu al Olandei în manieră așa dominantă, fără doar și poate titlul neoficial de driver of the day ar fi mers înspre Carlos Sainz. Pilotul celor de la Ferrari a făcut niște depășiri spectaculoase și a asigurat show-ul într-un grand prix mai curând soporific. Asemeni lui Leclerc, evoluția de la Zandvoort este cu siguranță sus în topul personal din acest sezon, foarte probabil imediat după victoria din Australia.

THE BAD

GEORGE RUSSELL

Rollercoaster. Dacă am avea nevoie de un cuvânt pentru a defini prestația pilotului Mercedes, acesta ar fi. Startul cursei a fost excelent și la un moment dat se părea că vom avea un duel Russell vs Norris, că-n vremurile bune din Formulă 2. Din nefericire pentru pilotul Mercedes, strategia eronată, dar și pilotajul ineficient l-a aruncat în zona inferioară a pozițiilor bonificate cu puncte. Mai mult, a fost aproape să se bată cu un Lewis Hamilton aflat la rândul sau în degringolada pe tot parcursul acestui grand prix. Cine știe, poate dată viitoare!

LEWIS HAMILTON

De departe, cel mai slab weekend competițional din ultima vreme, mai ales de când Mercedes are un monopost capabil să se bată din nou la podium și victorii. Fără îndoială, calificările și penalizarea suferită ulterior au avut un rol determinant, însă Hamilton a fost departe de a performa la potențialul arătat în etapele din Marea Britanie, Ungaria și Belgia. Să fie această doar o simplă sincopă? Rămâne de văzut!

THE UGLY

LOGAN SARGEANT

Fără doar și poate, Logan Sargeant s-ar putea să își fi semnat sentința definitivă. Deși în cursa a mai dres busuiocul, incidentul din FP3 s-ar putea să îl coste locul în cadrul echipei Williams. De altfel, zvonuri tot mai persistente susțîn că locul acestuia va fi luat de la Monza încolo de Mick Schumacher, însă echipa britanică nu a confirmat încă nimic oficial. Cert este, că în 2025, doar un miracol divin sau un sac plin de bani l-ar mai putea regăsi pe american în Formula 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *