Toto Wolff: Nu am nicio îndoială că McLaren și Aston Martin vor fi în lupta pentru titluri din 2024

Distribuie articolul:

În ultima conferință de presă, Toto Wolff a făcut o analiză a situației Mercedes din prezent și a reafirmat că monopostul 2024 va avea un concept total diferit, cu o aranjare nouă a maselor și un nou tablou aerodinamic. Mai mult, șeful echipei Mercedes a realizat o predicție a situației din 2024, spunând că vede McLaren și Aston Martin în lupta pentru titlurile mondiale.

Vorbind despre conceptul din sezonul următor, Toto Wolff a început: „La propriu, aproape toate componentele vor fi schimbate, pentru că doar făcând asta, cred că avem o șansă. Ne îndepărtăm complet de modul în care am dispus șasiul, de distribuția greutății, de fluxul de aer.”

„Am putea să greșim și de această dată, dar este prea devreme să anticipăm, putem să recuperăm și să facem un pas mare în față, totul este posibil.”

Întrebat dacă există un sentiment de optimism sau scepticism cu privire la faptul că noul design al mașinii va fi suficient pentru a readuce Mercedes în față, Wolff a spus: „Nu, nu, nu: ” Nu m-am simțit niciodată în viața mea optimist în legătură cu ceva. Poate că sună puțin ciudat, dar m-a protejat în gestionarea așteptărilor mele și despre faptul că trebuie doar să forțez mai tare. Pentru că eu cred că niciodată nu este suficient de bun. De aceea stau aici cu un sentiment dulce-amărui. Am câștigat locul secund [în campionatul constructorilor], dar am pierdut primul loc.”

În timp ce Mercedes a putut sărbători clasarea pe locul al doilea în campionatul constructorilor la GP-ul de la Abu Dhabi de la sfârșitul săptămânii trecute, Wolff a declarat că au rămas unele emoții amestecate în legătură cu această campanie.

Întrebat de Autosport dacă încheierea anului pe locul doi a fost un lucru de sărbătorit sau de trecut peste, Wolff a spus: „Nu, nu, nu: Cred că trebuie să ne asumăm acest lucru, să fim umili și să considerăm că a fost o zi bună. Cu toate acestea, există un munte Everest de urcat pentru a ajunge din urmă Red Bull.”

„Nu am nicio îndoială că McLaren va fi chiar în luptă pentru titluri anul viitor, poate și Aston Martin sau alte echipe. Nu trebuie să lăsăm nicio piatră neîntoarsă, lucru pe care îl facem în Brixworth și Brackley. Și oricât de greu este să ne gândim că suntem pe a doua poziție, este, de asemenea, o mare, mare oportunitate de a ne întoarce și de a lupta pentru titluri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *