Ultimele date despre propulsorul Red Bull-Ford, oferite de Jim Farley şi Christian Horner

Distribuie articolul:

Red Bull Racing, echipa care a câştigat ultimele trei titluri mondiale va face tranziția de la Power Unit Honda la propulsoare RBPT-Ford. Mercedes pare că are un avantaj în fața concurenței, fiind primul constructor care a supus noul PU la teste, dar va avea o competiție acerbă. Unul dintre rivalii de seamă va rămâne Red Bull, cu ale sale motoare Ford.

Vorbind la prezentarea Ford pentru sezonul 2024 din motorsportul global, Jim Farley crede că monopostul RB22 din 2026 va avea în spate un propulsor de excepție.

„Am avut șansa de a petrece mult timp cu echipa în Milton Keynes și cu [șeful de design al Red Bull] Adrian Newey”, a declarat Jim Farley în cadrul unui eveniment.

„Chiar dacă [2026] sună ca o distanță mare, avem mult de lucru la grupul propulsor, dar sunt foarte mulțumit de progresele înregistrate. Mi-aș dori să vă pot spune mai multe, dar aș spune că suntem pe drumul cel bun. Avem cei mai buni piloți, avem cel mai bun suport tehnic. Îi avem pe cei mai buni de la Ford și din întreaga lume pentru a-i susține. Dar echipa de propulsie pe care o construiesc în Milton Keynes, este absolut de top. Vom urca până în vârful podiumului.”

Christian Horner a fost contactat de PlanetF1 şi s-a declarat încrezător că noul PU va fi performant. Totuşi, trebuie să se facă paşi rapizi în faţă, deoarece grupul nu mai are mult timp să îşi proiecteze creația.

„Suntem ocupați, mai sunt 24 de luni până când acel motor va fi înșurubat în spatele RB22”, a spus el.

„Nu este atât de mult timp în lumea motoarelor, așa că mai sunt încă foarte multe de făcut într-o perioadă foarte scurtă de timp. Dar sunt încrezător că avem oamenii potriviți și că putem ajunge acolo. Nu vom intra încă în detalii despre unde ne aflăm, dar suntem pe o traiectorie bună.”

„Dar avem mult teren de parcurs și mult teren de recuperat – concurăm cu producători care au zeci de ani de experiență.

„[Pentru] Red Bull, în urmă cu 30 de luni, acest proiect era încă embrionar. Așa că ceea ce s-a realizat în 13 luni a fost remarcabil.”

„Este o întreprindere masivă. Este o întreprindere curajoasă pe care ne-am asumat-o, dar credem că este calea corectă pentru companie, pentru viitor.”

Sursă Photo: AutoRacing1.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *