Verstappen admite că Red Bull este pur și simplu „prea lent”, în timp ce eroul local încheie antrenamentele de vineri la Zandvoort căutând răspunsuri

Distribuie articolul:

ZANDVOORT, OLANDA – 23 AUGUST 2024

Max Verstappen a oferit o evaluare sinceră a debutului său în weekendul Marelui Premiu al Olandei, descriind performanța Red Bull ca fiind „puțin prea lentă” în comparație cu rivalii săi, după ce a terminat în spatele ambelor mașini Mercedes și McLaren în antrenamentele de vineri.Verstappen, care își propune să obțină a patra victorie consecutivă pe teren propriu, a fost depășit de George Russell, Oscar Piastri, Lewis Hamilton și Lando Norris în timpul sesiunii uscate de FP2 de la Zandvoort, care a urmat unei sesiuni FP1 dificile, desfășurată în condiții meteo schimbătoare.

Întrebat despre reflecțiile sale privind ziua de vineri, Verstappen a declarat: „Desigur, în FP1 nu am reușit să acumulez prea multe ture. Presupun că în FP2 ai putut vedea puțin mai bine unde te afli.”

„Suntem puțin prea lenți pe termen scurt, puțin prea lenți pe termen lung, deci mai avem de lucru. În acest moment, nu avem un răspuns clar despre cum să îmbunătățim acest aspect în mod specific, dar vom analiza lucrurile. Pur și simplu suntem prea lenți, atât de simplu.”

Fără victorie de la Marele Premiu al Spaniei din iunie, de acum patru curse, Verstappen a adăugat că poziția în care se află Red Bull după pauza de vară nu este neașteptată.

„Așa am fost în ultimele câteva curse, deci nu este chiar o surpriză”, a comentat el. „Vom încerca să găsim puțină performanță suplimentară pentru duminică.”

Pe cealaltă parte a garajului Red Bull, Sergio Perez s-a clasat pe locul 12, la șase zecimi de secundă în spatele lui Verstappen, în timp ce caută să se redreseze după o serie de evenimente dificile.

„Am testat destul de multe lucruri acolo”, a spus Perez, în timp ce el și Red Bull încearcă să găsească o direcție mai bună în ceea ce privește setările mașinii și actualizările recente.„Cred că ziua noastră arată puțin mai bine decât se reflectă în ordinea clasamentului. Am făcut o greșeală în virajul 12, am ieșit de pe pistă, așa că am pierdut câteva zecimi de secundă.”

Verstappen va avea de înfruntat o adevărată bătălie pentru a-și păstra neînvinsul pe circuitul de acasă

Verstappen se confruntă cu o provocare pentru a continua seria de victorii pe teren propriu în acest weekend. „Cred că, per total, avem de lucru, mai ales în ceea ce privește ritmul pe termen lung, pentru a încerca să ne aliniem cu cei din față. Cred că am rulat ambele mașini foarte diferit, așa că ne așteaptă o zi plină.”

Perez s-a obișnuit și să lucreze cu un nou inginer de cursă, Richard Wood, care a preluat responsabilitățile în urma concediului de paternitate al lui Hugh Bird, partenerul său de lungă durată de la radio.

„Este, evident, ceva nou pentru noi toți să-l avem pe Woody ca inginer de cursă”, a spus el. „Este un lucru care iese în evidență pentru mine, dar cred că fiecare sesiune va fi din ce în ce mai bună și ne vom obișnui mai mult.”

Red Bull intră în weekend cu obiectivul de a-și apăra conducerea în clasamentul constructorilor, McLaren reducând diferența la doar 42 de puncte, în timp ce Verstappen îl conduce pe Norris cu 78 de puncte în lupta din clasamentul piloților.Această evoluție neașteptată aduce o provocare pentru Red Bull și Verstappen, care trebuie să își regăsească forma pentru a continua dominația în campionat și pentru a-și încânta fanii olandezi în această cursă critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *