Victorie fără emoții pentru Jorge Martin, în Sprintul desfășurat la Le Mans! Marc Marquez, autor al unei curse de recuperare spectaculoasă.

Distribuie articolul:

Jorge Martin a obținut a 12-a victorie într-o cursă de Sprint. Marc Marquez a reușit o recuperare frumoasă prin pluton, în timp ce Francesco Bagnaia a avut probleme la prototipul GP24. Maverick Vinales a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Bagnaia a avut unul dintre cele mai proaste starturi ale carierei sale; start care avea să îl coste 12 poziții.

La polul opus, Marc Marquez a avut o lansare foarte bună, încununată de o triplă depășire în virajul 2. În total, multiplul campion mondial a câștigat 7 locuri.

Ulterior, în același tur inaugural, Marquez avea să mai reușească încă două depășiri. Una dintre ele a fost realizată asupra lui Maverick Vinales, atac lansat pe interiorul virajului 11.

Ziua lui Marc avea să devină și mai bună, chiar dacă motivele nu au depins de pilotajul său: Aleix Espargaro a primit o penalizare cu dublu tur lung. Motivul? Rider-ul Aprilia a furat startul.

În spate, cursa lui Bagnaia avea să se termine destul de repede. Campionul în exercițiu a ieșit larg în virajul 7, după o problemă la prototipul GP24.

În față, Martin avea un avans confortabil. Totuși, Marco Bezzecchi, ocupantul poziției secunde, a încercat o „șarjă” asupra liderului campionatului.

Martin a răspuns acestei tentative, iar avansul acestuia față de Bezzecchi s-a ridicat la o secundă. La rândul său, rider-ul VR46 avea o secundă avans raportat la Marquez.

Acesta a început să reducă decalajului față de poziția secundă, iar Bezzecchi a cedat sub presiunea pusă de Marc Marquez. Italianul a suferit un accident, cu 3 tururi înainte de finalul Sprintului.

În ultimele două tururi, Bastianini s-a apropiat de Vinales, în bătălia pentru ultima treaptă a podiumului. Învingătorul de pe COTA a avut totuși suficiente resurse, iar Bastianini a trebuit să se mulțumească cu locul 4.

Pedro Acosta a avut o nouă evoluție bună. Rider-ul GASGAS a terminat pe 6, în spatele lui Aleix Espargaro.

Cursa principală va avea loc mâine (cu începere de la ora 15.00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *