WRC Monte Carlo: Victorie pentru Thierry Neuville! Sebastian Ogier și Elfyn Evans completează podiumul.

Distribuie articolul:

Thierry Neuville a obținut victoria în Raliul Monte Carlo, după o luptă epică purtată cu Sebastian Ogier (posesor al recordului de victorii în Principat). Elfyn Evans, principalul favorit la obținerea titlului mondial, a terminat raliul pe poziția a 3-a.

Neuville s-a impus în 8 probe speciale (din totalul de 17). Belgianul a avut un parcurs perfect la Monte Carlo, pilotul Hyundai reușind să obțină maximul de puncte puse în joc (30).

Thierry Neuville a fost cel mai rapid pilot (în clasamentul general) la finalul zilei de sâmbătă (rezultat în urma căruia a primit 18 puncte), a dominat și ziua de duminică (succes care i-a adus încă 7 puncte). Neuville s-a impus și în Power Stage, iar acest succes i-a oferit încă 5 puncte suplimentare.

Spre deosebire de sezoanele precedente, structura sistemului de punctaj a fost modificată, iar noul regulament este un pic mai „stufos” în comparație cu vechiul sistem.

Câștigător de 9 ori al acestui raliu, Sebastian Ogier a trebuit să se mulțumească cu poziția secundă (la 16.1s în spatele lui Neuville). Totuși, pilotul francez și-a arătat încă o dată clasa, pilotajul său fiind unul remarcabil.

Podiumul a fost completat de Elfyn Evans. Pe fondul dominației Toyota și a absenței lui Kalle Rovanpera, (care va participa doar la câteva etape, în 2024) Evans a devenit principalul favorit la titlu.

La finalul zilei de vineri, pilotul galez s-a aflat în fruntea fișei de timpi. Din păcate, Evans a fost scos din lupta pentru victorie, odată cu apariția unei probleme la sistemul hibrid al modelului Toyota Yaris (problemă apărută pe speciala a 10-a).

Totuși, Evans a reușit să termine ziua de duminică pe poziția a doua, rezultat care i-a adus încă 6 puncte suplimentare.

La revenirea sa în cadrul echipei Hyundai, (după un sezon petrecut la M-Sport) Ott Tanak a terminat raliul pe locul 4.

Deși a avut probleme la motor, estonianul a ieșit din lupta pentru podium din cauza unei greșeli comise la începutul etapei (S3). În urma acestei erori, pilotul estonian a pierdut 42 de secunde.

Adrien Formaux (M-Sport)a completat topul 5, la capătul unei evoluții solide. Andreas Mikkelsen, noul recrut al celor de la Hyundai, a incheiat raliul pe locul 6, în fața lui Takamoto Katsuta.

La fel ca Tanak, japonezul a comis o greșeală care l-a scos din lupta pentru o clasare mai bună. De menționat, că ambii piloți au greșit în același viraj.

La catgeoria WRC 2, victoria i-a revenit lui Yohan Rossel (Citroen C3), după o luptă strânsă cu Pepe Lopez (Skoda Fabia RS). La finalul raliului, diferența dintre cei doi a fost de doar 4.9s. Podiumul acestei clase a fost completat de Nikolay Gryazin, coechipierul lui Yohan Rossel.

După etapa de la Monte Carlo, Campionatul Mondial de Raliuri va reveni în Suedia, întrecerea urmând să aibă loc la jumătatea lunii februarie (15-18 februarie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *