Yuki Tsunoda are opțiuni limitate pe piața transferurilor. Pilotul japonez nu este luat în calcul de către Red Bull.

Distribuie articolul:

În ciuda rezultatelor sale din 2024, Yuki Tsunoda are opțiuni limitate pe piața transferurilor. Deși l-a învins într-o manieră constantă pe Daniel Ricciardo, Red Bull nu pare interesantă de serviciile pilotului nipon.

În ciuda faptului că a avut rezultate bune în 2024, Yuki Tsunoda nu are opțiuni clare pentru viitor. În primele șase etape ale anului, pilotul japonez a avut evoluții constante și performanțe pe măsură. În mod normal, cu un loc vacant la Red Bull, acest lucru ar fi fost suficient pentru a fi cel puțin în discuții pentru acel loc. În mod regretabil, Red Bull are alte planuri.

Încă o dată, povestea din jurul lui Tsunoda înainte de startul lui 2024 a fost neinspirată. Se aștepta ca Daniel Ricciardo, de opt ori învingător într-un GP, să se impună ca lider al echipei din Faenza. Prin extensie, australianul era „legat” de un potențial loc la Red Bull – totul, pe fondul dificultăților întâmpinate de Perez în sezonul trecut.

Tsunoda depășește așteptările

Într-adevăr, Ricciardo a arătat mici „sclipiri” de viteză în acest sezon. Performanța cea mai notabilă a avenit chiar la Miami, în Sprint. Acest lucru i-a asigurat primele puncte din acest sezon și un impuls important de încredere după un 2024 sub așteptări.

Totuși, în cursa principală, Yuki Tsunoda a fost cel care a livrat pentru RB. După ce a urcat 7 poziții în cursa de Sprint, în calificările pentru MP de la Miami, el a ajuns în Q3. Acest lucru a devenit o performanță obișnuită pentru Tsunoda în 2024, care maximizează în mod constant posibilitățile unui AT04 competitiv (deși departe de a fi excepțional).

Duminică, el a trecut linia de sosire pe locul 7. Un pilotaj solid, o gestionare bună a pneurilor și – cel mai important – performanța pură au asigurat acest rezultat. Poate cel mai notabil, Tsunoda a creat un ecart semnificativ față de George Russell în ultimul său stint.

Red Bull se uită dincolo de lotul de piloți Red Bull

Ar fi nevoie de o întorsătură catastrofală și, sincer, improbabilă a evenimentelor pentru ca sezonul lui Tsunoda să fie caracterizat într-o manieră negativă. În acest context, Red Bull ar fi trebuit să îl ia în considerare pe pilotul nipon -pentru un potențial loc la echipa mare.

Din păcate, nu știm cum vor decurge evenimentele. Red Bull îl vede pe Carlos Sainz ca o alternativă serioasă la Sergio Perez. În ciuda faptului că este mai bun decât Ricciardo, pilotul japonez nu se află în fruntea listei de la Milton Keynes.

Discursul lui Christian Horner abia dacă l-a menționat pe Tsunoda în contextul unui loc la Red Bull – cu siguranță nu cu același entuziasm cu care a vorbit despre Daniel Ricciardo în sezonul trecut. Pentru Tsuonda, rămânerea la RB pare a fi obiectivul cel mai realist.

Cu condiția ca el să continue să performeze la acest nivel, ușile s-ar putea deschide în viitor. Deocamdată, locurile potențial atractive de la Aston Martin – de exemplu – sunt puțin probabile. În rest, opțiunile disponibile sunt, în general, un pas înapoi…

În acest context, Yuki Tsunoda trebuie să piloteze la fel și – deocamdată – să aștepte să apară o oportunitate mai bună.

Sursa: formularacers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *