Zak Brown: „Îmi pare rău că McLaren nu i-a putut oferi un monopost competitiv lui Fernando Alonso.”

Distribuie articolul:

Zak Brown a admis că este dezamăgit de faptul că McLaren nu i-a putut oferi un monopost competitiv lui Fernando Alonso, în perioada când pilotul spaniol a avut al doilea stint la echipa din Woking.

Alonso, care a petrecut în 2007 un sezon alături de McLaren (marcat de rivalitatea cu Lewis Hamilton și scandalul Spygate), s-a reîntors la gruparea britanică în 2015; an în care McLaren a revenit la parteneriatul cu Honda.

Această perioadă a fost una extrem de frustrantă pentru dublul campion mondial. Parteneriatul McLaren-Honda s-a dovedit un dezastru, motorul japonez având nuneroase probleme de fiabilitate. În cei 3 ani de parteneriat anglo-japonez, pilotul spaniol nu a terminat nici măcar o cursă mai sus de locul 5.

Mai mult, în 2018, deși McLaren a schimbat „motoristul” (trecând în tabăra celor de la Renault), Alonso nu a avut parte de un sezon mai bun, motiv pentru care ibericul s-a retras temporar din F1.

Fernando Alonso a revenit în „Marele Circ” după o pauză de două sezoane, iar această revenire a fost încununată de rezultate notabile: în 3 ani, Alonso a obținut 9 podiumuri (8 cu Aston, unul cu Alpine).

Într-un interviu acordat celor de la DAZN Spania, Zak Brown l-a lăudat pe campionul spaniol: în opinia lui, Alonso este cel mai complet pilot cu care el a lucrat.

„Nu pot vorbi despre Oscar și Lando, deoarce aș fi subiectiv. Fernando este un talent foarte special. Am avut o relație foarte bună cu Fernando, îmi pare rău că nu i-am putut pune la dispoziție un monopost mai bun.”

„Este grozav să îl văd concurând, este foarte inteligent. Este foarte bun, concurează la un nivel extraordinar, în ciuda faptului că are vârsta pe care o are. Suntem prieteni foarte buni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *