Zak Brown: „Norris îl poate învinge pe Verstappen într-o luptă directă, dar multe curse s-ar termina în lacrimi.”

Distribuie articolul:

Zak Brown susține că pilotul echipei McLaren, Lando Norris, îl poate învinge pe Max Verstappen „într-o luptă directă”, dar în opinia lui „multe curse s-ar termina în lacrimi”.

Norris l-a învins pe Verstappen în etapa de la Miami – britanicul a câștigat datorită a două motive: avariile suferite de monopostul RB19 pilotat de Verstappen și apariția SC-ului.

Acest rezultat este dătător de speranță, având în vedere că upgrade-urile McLaren au funcționat (la fel ca în sezonul precedent).

Șeful McLaren, Zak Brown, a fost întrebat ce părere are despre rezultatul unei lupte strânse între Norris și Verstappen, pe circuit, ambii având monoposturi de același calibru.

„Cred că Lando îl poate învinge pe Max într-o luptă directă”, a declarat Brown într-un interviu exclusiv pentru Motorsport.com.

„Cred că ar fi o luptă impresionantă, cred că multe curse s-ar termina în lacrimi – pentru unul sau altul, sau pentru amândoi.

„Dar cred că, în ceea ce privește talentul pur, nu am văzut pe cineva mai rapid decât Lando.”

„Sunt sigur că Max este la fel de rapid, sunt sigur că unii oameni nu vor fi de acord și, în cele din urmă, nu vom ști niciodată până când nu-i vom vedea în aceeași mașină.”

„Dar, din tot ceea ce pot vedea la Lando, nu văd un pilot de curse mai rapid decât el.”

„Ceea ce este interesant este că Oscar [Piastri] îl poate egala. Pe măsură ce va căpăta mai multă experiență, cred că se va apropia de nivelul lui Lando.”

Brown crede, de asemenea, că Norris va face acum „încă un pas înainte” în ceea ce privește rezultatele pe care acesta le va obține, după ce a obținut prima sa victorie în F1, după 110 starturi.

„Îmi amintesc că atunci când am obținut prima mea victorie, acum știi că ai reușit [prima victorie], iar asta îi relaxează pe piloți și nu trebuie să se mai străduiască atât de mult. În orice lucru, poți încerca prea mult și asta se poate întoarce împotriva ta.”

Prima victorie a lui Norris în F1 vine după ce, la începutul anului 2024, a decis să semneze o nouă prelungire a contractului cu McLaren.

Brown a declarat că Norris a fost „foarte loial”, dar a fost convins să semneze din nou, datorită eforturilor McLaren de a îmbunătăți mașina din sezonul precedent.

„Oamenii trebuie să fie loiali echipei de unde au pornit, dar loialitatea nu te va duce departe”, a spus Brown.

„Totuși, Lando iubește echipa McLaren. Aici suntem o mare familie, iar el știe acest lucru.”

„Dar, cel mai important, are încredere că îi vom oferi o mașină capabilă să câștige curse, iar weekendul trecut, am făcut-o. Asta nu poate decât să îi crească încrederea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *