Zak Brown nu este interesat de serviciile lui Adrian Newey la McLaren

Distribuie articolul:

În vârstă de 65 de ani, Adrian Newey, unul dintre cei mai renumiți ingineri din Formulă 1, va părăși Red Bull pentru a se alătura cel mai probabil echipei Aston Martin. Newey s-a alăturat Red Bull în 2006, iar cariera sa este cu adevărat impresionantă.

Primul său angajament a fost cu echipa March în 1988, care, în 1990, a devenit Leyton House Racing. În 1991, a urmat transferul la Williams, unde a rămas până în 1996. În 1997, Adrian Newey s-a alăturat echipei McLaren, unde a contribuit la realizarea monoposturilor cu care Mika Hakkinen a câștigat titlurile mondiale în 1998 și 1999.

În 2006, Newey a venit la Red Bull Racing, un transfer care a fost un adevărat șoc la acea vreme, dar s-a dovedit a fi de bun augur, deoarece alături de această echipă a câștigat titluri mondiale cu Sebastian Vettel între 2010 și 2013 și cu Max Verstappen din 2021 până în prezent. Rămâne de văzut cum se va descurca Newey la Aston Martin, o echipă care își propune să câștige titlul mondial, având în vedere că pentru ei concurează și Fernando Alonso, dublu campion mondial în 2005 și 2006.

Cu toate că a fost pe lista posibilelor echipe la care Newey va ajunge, McLaren a negat interesul pentru prestigiosul aerodinamician britanic. De altfel, prin intermediul unui interviu acordat pentru BBC Sport, Zak Brown, CEO-ul echipei din Woking, a reafirmat sprijinul pentru Andrea Stella și echipa tehnică pe care o are acum la dispoziție, reiterând totodată că nu există nici un interes față de serviciile lui Newey.

„Nu avem de gând să semnăm cu Adrian. Sunt foarte fericit cu echipa. Adrian este un prieten grozav, un talent uriaș, cu un CV de neegalat. Dar cu ceea ce avem în loc aici, nu am putut fi mai fericit. Ne putem face treaba. Sunt fericit cu echipa de curse pe care o avem și vom încerca să câștigăm campionatul mondial cu echipa care stă astăzi aici.” a declarat Zak Brown pentru BBC Sport

Adrian Newey a colaborat anterior cu nume grele din Formula 1, precum Leyton House, Williams și McLaren, cu ultimii activând între 1997 și 2005. În perioada în care a colaborat cu gruparea din Woking, Newey a contribuit la titlul mondial la constructori din 1998 și la titlurile mondiale la piloți adjudecate de Mika Hakkinen în 1998 și 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *