ZAK BROWN: Un regulament mai permisiv și eliminarea plafonului bugetar ar face competiția mai atractivă.

Distribuie articolul:

Majoritatea fanilor își doresc anumite schimbări, în ceea ce privește regulamentul F1. În ultima perioadă, acesta a devenit extrem de rigid și inflexibil. Totuși, nu doar fanii își doresc o schimbare. Piloții (Fernando Alonso sau Max Verstappen) și reprezentanți ai echipelor și-au exprimat nemulțumirea cu privire la regulamentul actual. În urma declarațiilor făcute în mass-media, Zak Brown s-a alăturat acestei „liste”.

Copyright: Batchelor / XPB Images

De la debutul acestei competiții, în sezonul 1950, F1 a suferit numeroase modificări. Aceste lucruri au menținut seria „animată” și au avut un aport pozitiv din punct de vedere al siguranței.

Cu toate acestea, există loc pentru îmbunătățiri -masive chiar- în „Marele Circ”. Zak Brown, șeful celor de la McLaren, are o opinie în acest sens. El a oferit o serie de declarații interesante.

„Mi-aș dori să văd un regulament mai permisiv și eliminarea plafonului bugetar. Nu poți face foarte multe lucruri, din cauza acestui plafon.”
© Copyright: XPB Images

„Aș vrea să putem testa mai mult (pe circuit), să nu mai stăm atât de mult în tunelul de vânt. Totuși, nu am nimic împotrivă nici cu timpul petrecut acolo. Ar trebui să avem libertate de mișcare. De exemplu, să putem proiecta un monopost cu 6 roți.”

„Cred că plafonul oprește echipele să cheltuiască prea mult, așa că, prin urmare, dacă vreți să vedeți o mulțime de mașini diferite, schimbați regulamentul.”

Plafonarea costurilor a fost introdusă în 2021. În teorie -conform celor de la FIA- această măsură a fost introdusă pentru integritatea și echitatea acestui sport.

Astfel, datorită acestei hotărâri, decalajul financiar (dintre echipele de top și cele din „coada” plutonului) trebuia să fie redus.

Care este opinia voastră? Sunteți de acord cu Zak? Sau doriți să schimbați și alte lucruri?

• Sursa wtf1.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *