Știri Formula1: Wolff: „Este inacceptabil. MP al Braziliei, a fost cea mai dezastruoasă etapă a mea, de când sunt implicat în F1.”

Distribuie articolul:

Șeful Mercedes, Toto Wolff, a catalogat drept „inacceptabilă”, evoluția echipei Mercedes, în cadrul Marele Premiu al Braziliei.

După rezultatele competitive din Statele Unite, respectiv Mexic, Mercedes avea speranțe mari pentru cursa de la Interlagos, locul unde s-au impus anul trecut (prin George Russell).

Din nefericire, echipa a avut parte de unul dintre cele mai „slabe” weekenduri ale anului, Lewis Hamilton și George Russell fiind „pe nicăieri” din punct de vedere al ritmului de cursă.

Russell a abandonat în cursa principală, în timp ce Hamilton a terminat pe locul opt – la peste un minut în spatele câștigătorului cursei, Max Verstappen. „Echipele client” Mercedes, McLaren și Aston Martin, au terminat pe podium.

Wolff a declarat că lipsa de performanță arătată în weekend a fost surprinzătoare.

Există oscilații [de performanță], dar nu într-o măsură atât de mare.”, a spus el. „Pentru mine, personal, acesta a fost cel mai prost weekend din ultimii 13 ani.

A fost cmplet surprinzător și în același timp, inacceptabil pentru noi toți. Suntem o structură performantă și o echipă solidă. Din păcate, nu am arătat asta.”

În trei curse consecutive, termini pe locul doi, în amândouă te lupți cu Max, iar o săptămână mai târziu ajungi pe nicăieri. Cred că acest lucru nu este unul normal.”

PHOTO BY: STEVE ETHERINGTON / MOTORSPORT IMAGES

Mercedes a concurat, cu o gardă la sol prea ridicată.

Mercedes a declarat că nu există un răspuns clar, cu privire la această performanță mediocră. Totuși, Wolff a recunoscut că a fost mult prea conservator în ceea ce privește înălțimea gărzii la sol, ceea ce ar fi putut juca un rol important.

În urma descalificării lui Hamilton, după etapa din Statele Unite, echipa pare să fi avut o abordare mult prea prudentă în Brazilia, pentru a se asigura că nu vor exista probleme cu legalitatea monopostului.

Am rulat mașina mult prea sus… dar nu acesta a fost motivul principal pentru un weekend absolut negativ în ceea ce privește performanța”, a adăugat Wolff.

Este ceva fundamental greșit din punct de vedere mecanic mai degrabă. Nu este vorba de aripă spate și nici de faptul că mașina este puțin prea înaltă, pentru că vorbim de un milimetru sau doi. Asta înseamnă un ecart de la performanță, dar nu este explicația completă pentru acest eșec complet.”

Prestația din Brazilia este deosebit de „confuză” pentru Mercedes, și datorită rezultatului de anul trecut: „dublă pentru echipa germană, cu George Russell în postura câștigătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *