Analiza evoluției piloților, după cursa desfășurată în Las Vegas.

Distribuie articolul:

În următorul articol analizăm performanțele tuturor piloților, în cursa care a avut loc la Las Vegas.

Tier – S

Max Verstappen – După standardele sale, a avut o cursă dificilă, după ce a primit o penalizare meritată de cinci secunde pentru că l-a atacat într-o manieră agresivă pe Charles Leclerc, dar a luptat admirabil pe finalul cursei pentru a obține a 18-a victorie a sezonului.

Charles Leclerc – Charles „a condus ca un nebun” în cursa care am avut, probabil, cel mai mic ecart dintre Ferrari și Red Bull (din acest sezon). Un loc 2 absolut meritat și o evoluție convingătoare din partea monegascului.

Esteban Ocon – Destul de rar se întâmplă, ca un monopost Alpine să se bată pentru primele 5 poziții. Ocon a avut o revenire excepțională (de pe 16, până pe 4). Pe lângă ritmul bun al lui Ocon, echipa franceză a avut o strategie foarte bună.

Copyright: Staley / XPB Images

Tier – A

Sergio Perez – După evoluția slabă din calificări, a avut o prestație solidă în cursă. Din păcate, a fost depășit de Leclerc în ultimul tur, dar podiumul său a fost meritat.

Lance Stroll – O altă revenire foarte bună din partea lui Lance, care a terminat în top 5 pentru al doilea weekend consecutiv. Canadianul a fost mai rapid decât Alonso, în Las Vegas. Astfel, Aston Martin a revenit în cursa pentru locul patru, în clasamentul general al constructorilor.

Lewis Hamilton – La fel ca Ocon, Perez sau Stroll, Hamilton a recuperat multe poziții, pe durata desfășurării acestui GP. Incidentul cu Oscar Piastri – după părerea noastră – a fost unul de cursă.

© Copyright: Batchelor / XPB Images

Tier – B

Oscar Piastri – Un weekend slab pentru McLaren, dar Piastri a pilotat bine și a terminat în puncte. Australianul a obținut și cel mai rapid tur al cursei.

Carlos Sainz – Penalizarea sa a fost una absurdă. În cursă, ritmul său pe pneul hard a fost unul slab. Cu siguranță, în Las Vegas, Sainz nu s-a ridicat la nivelul lui Leclerc.

George Russell – Încă o manevră discutabilă din partea lui George, care a fost „aparent” surprins de Verstappen. Britanicul a pierdut patru poziții, din cauza penalizării primite.

Fernando Alonso – S-a răsucit în primul tur, dar a luptat bine și a revenit în zona punctelor.

Alex Albon – Thailandezul și-a distrus pneurile, în regim de cursă. Albon ar fi putut să termine în top 10, dar o greșeală comisă pe final, l-a coborât pe locul 12.

Copyright: Bearne / XPB Images

Tier – C

Pierre Gasly – Un alt pilot care a avut probleme cu pneurile. La fel ca Sainz, Gasly nu s-a putut apropia de nivelul arătat de Esteban Ocon.

Nico Hulkenberg – Hulk a avut o evoluție mediocră. Pilotul Haas a abandonat, în urma unei probleme mecanice.

Zhou Guanyu – Probabil primul weekend din acest sezon, în care Alfa Romeo a avut cel mai slab monopost de pe grilă. Astfel, raportat la posibilitățile mașinii, locul 15 a fost probabil un rezultat bun.

Valtteri Bottas – O performanță strălucită în calificări, ruinată în câteva secunde după ce a suferit daune semnificative la podea, fiind surprins de răsucirea lui Alonso. Ulterior, ritmul său a fost dezamăgitor.

Logan Sargeant – A irosit cea mai bună calificare din carieră, având probleme mari cu anvelopele. Totuși, în acest weekend, Sargeant a avut un prestație asemănătoare cu cea a lui Albon.

Daniel Ricciardo – Precum Alfa Romeo, AlphaTauri a fost pe „nicăieri” în această cursă. Nu putem comenta prea multe, referitor la rezultatul lui Ricciardo.

Kevin Magnussen – Danezul a rulat mai bine în ultimele săptămâni, însă, în acest sezon, Magnussen nu a avut rezultatele lui Hulkenberg.

Tier – D

Lando Norris – A ieșit în decor în turul 3 după un accident spectaculos. Din fericire, Lando nu a avut probleme medicale.

Yuki Tsunoda – Un weekend anonim pentru Tsunoda, „pecetluit” cu o problemă la cutia de viteze.

Acesta a fost topul nostru. Care sunt opțiunile voastre? Le așteptăm în comentarii.

Sursă: wtf1.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *