Max Verstappen: „Femeile au șanse destul de mici să ajungă în F1. Numărul celor care se implică în motorsport este unul scăzut.”

Distribuie articolul:

În opinia lui Max Verstappen, femeile au șanse mici să ajungă în F1. Ca motiv principal (care justifică această afirmație), olandezul susține că numărul prezențelor feminine implicate în motorsport este unul „scăzut”. Totuși, în ciuda acestui fapt, Verstappen crede că femeile au „capacitatea” de a reuși în „Marele Circ”.

Max Verstappen: „Sunt unele circuite unde este foarte dificil să pilotezi, însă cred că acest lucru (condiția fizică) se poate rezolva prin antrenament. Desigur, este mai greu pentru o femeie să facă asta, dar dacă ai talent, atunci orice este posibil.”

„Desigur, eu nu cred că șefii de echipă sau oamenii care iau decizii sunt misogini. Ei nu caută doar bărbați care să le piloteze mașinile.”

„Dacă există o femeie care îi invinge pe toți, atunci va ajunge singur în F1, dar, în momentul de față, numărul femeilor în motorsport este destul de redus. Astfel, din cauza asta, femeile au șanse mai mici să ajungă în top.”

Afirmațiile lui Verstappen sunt justificate. Din punct de vedere statistic, în istoria F1, doar 5 femei au participat la un GP. Ultima prezență feminină care a fost prezentă la o etapă (însă nu a reușit să se califice pentru cursă), a fost Giovanna Amati (1992).

Un traseu similar au avut și Divina Galica (3 participări, 0 starturi), respectiv Desire Wilson (1 participare, 0 starturi). Totuși, Wilson a câștigat o cursă la volanul unui monopost de F1 (în campionatul britanic de F1, o serie paralelă cu Marele Circ, care s-a desfășurat între 1978-1982).

Până în prezent, doar o singură femeie a reușit să „puncteze” în F1. Lella Lombardi a reușit această performanță (MP al Spaniei, 1975).

De asemenea, în anii 50 (deceniul inaugural al F1), Maria Teresa de Filippis a luat startul în 3 curse. De altfel, așa cum reiese din această prezentare, Lombardi și de Fillipis sunt singurele prezențe feminine care au luat startul, în competiția supremă a sporturilor cu motor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *