MotoGP: În sezonul 2024, Honda vrea să organizeze 22 de sesiuni de teste private.

Distribuie articolul:

Ca o consecință a rezultatelor slabe înregistrate în 2023, Honda și Yamaha vor beneficia de o serie de avantaje. În afară de a putea continua dezvoltarea motorului pe parcursul sezonului (lucru interzis celorlalte echipe), cele două mărci japoneze au posibilitatea și de a organiza sesiuni de teste (nelimitate), în prima parte a anului.

Dintre cele două opțiuni menționate mai sus, Honda a ales să se concentreze pe ultima. Astfel, compania niponă (conform celor de la Motorsport.com) ar avea în plan 22 de sesiuni de teste, care se vor desfășura pe parcursul acestui an.

Trebuie menționat că, acest program este unul provizoriu. În pauza de vară, în funcție de rezultatele obținute până atunci, Honda și Yamaha ar putea rămâne fără acest privilegiu (al sesiunilor de teste nelimitate).

Joan Mir și Luca Marini, piloții de uzină Honda, ar putea lua parte la toate testele susținute de gruparea japoneză. Totuși, acest lucru este greu de crezut; ambii rideri au un program încărcat în MotoGP (22 de curse principale + 22 de Sprint-uri). Prin urmare, cel mai probabil, Stefan Bradl va fi responsabil cu munca de testare.

Pe de altă parte, Honda caută și un al doilea pilot de teste. Bradl s-ar putea să concureze în 5 etape din acest sezon (în calitate de wildcard), începând cu etapa de la Jerez (28 aprilie).

Tot la Jerez, Honda va organiza o sesiune de teste în această lună, alături de echipele din Campionatul Mondial de Superbike (WSBK).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *