Mark Hughes: „Alonso și Hamilton s-au autopropus la Red Bull, însă au fost refuzați.”

Distribuie articolul:

Conform lui Mark Hughes, Red Bull nu și-a dorit să îi aibă în echipă pe Fernando Alonso și Lewis Hamilton, înainte ca aceștia să își confirme contractele pentru sezonul 2025 (la Aston Martin, respectiv Ferrari). În opinia reputatului jurnalist al celor de la Autosport, Alonso și Hamilton ar fi purtat discuții cu echipa austriacă (în vederea unui posibil contract), însă Red Bull nu a fost interesată de serviciile celor 2 campioni mondiali.

Mutarea lui Lewis Hamilton la Ferrari a venit la doar câteva luni după ce septuplul campion mondial și-a prelungit înțelegerea cu Mercedes, Hamilton „activând” clauza de reziliere din angajamentul încheiatcu „Săgețiile Argintii”, iar britanicul a putut astfel să semneze cu Scuderia.

Înainte de GP-ul din Abu Dhabi (din sezonul precedent), Horner a declarat că Anthony Hamilton, tatăl multiplului campion mondial, ar fi purtat discuții cu el (în vederea unei posibil transfer la Red Bull).

Totuși, ulterior, Horner a precizat că discuțiile „nu au fost foarte serioase”, Red Bull neavând „niciodată” un loc disponibil.

Referitor la celălalt pilot implicat într-un posibil transfer la Red Bull, Fernando Alonso, acesta și-a prelungit contractul cu Aston Martin (până în sezonul 2026).

Aparent, conform zvonurilor apărute în presă, Alonso ar fi încercat să negocieze cu cei de la Red Bull, în vederea unui loc la actuala campioană mondială a constructorilor (pentru sezonul 2025).

În sprijinul afirmațiilor de mai sus, Mark Hughes crede că Alonso și Hamilton și-ar fi dorit să piloteze pentru Red Bull, însă nu au avut posibilitatea. În opinia lui, echipa din Milton Keynes nu a fost interesată de serviciile lor.

Mark Hughes: „Nici Leclerc, nici Hamilton și nici Alonso nu au primit o ofertă de la Red Bull. Hamilton și Alonso chiar au încercat să se autopropună la Red Bull, însă au fost refuzați.”

Pe lângă cei 3 piloți menționați de Hughes, Lando Norris a fost „asociat” cu o posibilă mutare la Red Bull. Însă, pilotul britanic a ales să rămână alături de McLaren. În consecință, Sergio Perez a rămas coechipierul lui Max Verstappen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *