Lando Norris a obținut pole-ul în calificările pentru Sprint! Lewis Hamilton și Fernando Alonso completează topul 3.

Distribuie articolul:

Lando Norris a obținut pole-ul în calificările pentru Sprint-ul de la Shanghai! Pilotul echipei McLaren a fost cu 1.261 mai rapid decât Lewis Hamilton, care a reușit cea mai bună performanță personală din acest sezon. Fernando Alonso a completat topul 3. Inițial, timpul de pole-position al lui Lando Norris a fost șters (pentru depășirea limitelor pistei), însă această decizie a fost întoarsă de către stewarzi.

Avem o primă linie britanică la Shanghai! Cu un timp de 1.57.940, Lando Norris a obținut un pole-position dominant, cu peste o secundă mai rapid decât Hamilton și Alonso.

Rezultatele au fost influențate de o aversă de ploaie; aversă care a început la finalul segmentului median al calificărilor (Q2).

Principalele favorite, Red Bull și Ferrari, au avut de suferit din cauza ploii. Max Verstappen s-a calificat al 4-lea, în spatele lui Fernando Alonso, după ce pilotul olandez a comis câteva erori în tentativele sale de tur cronometrat.

Deși nu a avut o evoluție ieșită din comun, Carlos Sainz a terminat sesiunea pe locul 5, „infiltrându-se” între cele două monoposturi Red Bull.

Astfel, Sainz se clasează din nou în fața coechipierului său, Charles Leclerc fiind aproape de un accident (după o ieșire în afara pistei), la startul ultimei părți a calificărilor. Totuși, în ciuda acestui incident, monegascul va pleca în Sprint de pe locul 7.

Oscar Piastri a reușit a 8-a performanță a calificărilor, pilotul australian fiind urmat în clasament de către piloții Sauber: Valtteri Bottas și Zhou Guanyu.

Evoluția lui George Russell a fost afectată de ploaia care a căzut la finalul părții secunde a calificărilor, pilotul britanic trebuind să se mulțumească cu locul 11.

Topul 15 a fost completat de către piloții Haas (Kevin Magnussen și Nico Hullenberg), Daniel Ricciardo (care a reușit să își surclaseze coechipierul) și Lance Stroll. O nouă performanță dezamăgitoare pentru canadian…

Alpine își continuă forma arătată în acest sezon. Pierre Gasly și Esteban Ocon nu au reușit să treacă de Q1. Totuși, piloții Alpine au reușit să se califice în fața lui Alex Albon și Yuki Tsunoda; Logan Sargeant fiind „lingura de lemn” a acestei sesiuni de calificări.

Sprintul se va desfășura mâine. Startul va avea loc la ora 6.00 (ora României). Tot mâine, la ora 10.00, va fi organizată sesiunea normală de calificări (pentru GP-ul de duminică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *