Johann Zarco: „Nu trebuie să avem o atitudine pesimistă. Honda își va reveni pe parcursul acestui sezon.”

Distribuie articolul:

În opinia lui Johann Zarco, Honda nu trebuie să aibă o atitudine „pesimistă”, în ciuda rezultatelor slabe înregistrate la începutul acestui sezon. Zarco crede că Honda își va reveni pe parcursul acestui sezon, o opinie similară având și Alberto Puig, șeful grupării nipone.

Seria neagră a celor de la Honda continuă și în 2024, la fel ca în sezoanele anterioare. Aparent, compania japoneză nu a reușit să reducă decalajul raportat la echipele de top.

Honda nu a strâns nici un punct în etapa precedentă. De fapt, Luca Marini a fost singurul pilot Honda care a terminat cursa (pe locul 16). Acest rezultat este cu atât mai dezamăgitor, având în vedere că Alex Rins a obținut victoria la Austin (în urmă cu 12 luni), iar Marc Marquez a dominat acest GP (înainte de accidentul suferit la Jerez).

Cu toate acestea, într-un interviu acordat celor de la Canal+, Zarco nu este îngrijorat de forma actuală a celor de la Honda.

Johann Zarco: „Sunt optimist. Nu trebuie să fim pesimiști, deoarece acesta este un proiect nou. Știam că va fi dificil. Honda a schimbat foarte multe lucruri.”

„Este ușor să spui că ai nevoie de timp, iar asta se datorează formei precare arătată de Honda. Am mers foarte prost, pe niște circuite unde performam în trecut.”

„Când facem comparații cu alte motociclete, este clar că ne lipsește ceva. Nu trebuie să fim pesimiști. Eu chiar cred că vom înțelege lucrurile, nu avem secrete pe partea tehnică.”

„Poate trebuie să vedem lucrurile altfel, într-o altă perspectivă. Eu voi continua să dau totul pe pistă. Mergem înainte.”

„Nu suntem competitivi. Poate că era necesar să avem asemenea rezultate, altfel nu cred că realizam în ce situație suntem.”

Alberto Puig a admis că este „confuz”, deoarce upgrade-urile aduse la motocicletă nu au avut rezultatul scontat. Șeful echipei japoneze crede că performanța se va îmbunătăți după pauza de vară, în a doua jumătate a sezonului.

📷: Facebook, LCR Honda Team.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *