Gian Carlo Minardi: „Ayrton Senna și-a dorit să piloteze pentru echipa mea.”

Distribuie articolul:

Gian Carlo Minardi, fondatorul echipei omonime, a declarat că Ayrton Senna și-a dorit să egaleze numărul de titluri obținute de Juan Manuel Fangio (5) și să piloteze pentru Minardi.

Inițial, înainte de a semna cu Williams, Senna și-a prelungit contractul cu McLaren. Totuși, dorința de a depăși numărul de titluri obținute de Alain Prost (4), l-a împins pe brazilian să semneze cu Williams. În afară de asta, Senna ar mai fi avut un obiectiv: să piloteze pentru Minardi.

Gian Carlo Minardi: „Mi-a spus că vrea să obțină 5 titluri mondiale, iar mai apoi va concura pentru echipa mea. Își dorea să ajungem în top. Am fost măgulit de intenția lui.”

Impactul lui Ayrton este uriaș, drept dovadă că lumea încă își amintește de el, la 30 de ani după moartea lui.”

„De asemenea, el este iubit de foarte mulți tineri; tineri care nu l-au văzut pilotând. Succesul lui a fost atât de mare. Senna intrat în cărțile de istorie.”

„Ziua în care a murit a fost îngrozitoare. Cea mai rea zi pe care am avut-o în F1. Situația a fost cu atât mai rea: piloții mei, Michele Alboreto și Pierlugi Martini erau prieteni cu Senna. Amândoi mă tot întrebau pe radio despre starea lui Senna, îmi cereau știri noi. Știam că au pierdut un prieten, însă nu puteam să le spun asta. A fost foarte dificil.”

Deși nu a avut succesul scontat, Minardi a fost o echipă foarte populară în „Marele Circ”. Piloți precum Fernando Alonso, Mark Webber, Michele Alboreto, Ginacarlo Fisichella au concurat pentru echipa din Faenza. Red Bull a cumpărat gruparea la finalul anului 2005, Minardi devenind Torro Rosso – echipa satelit a celor de la Red Bull.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *