Știri F1: Mercedes dezvăluie de ce upgrade-urile din 2024 au un impact limitat

Distribuie articolul:

Mercedes a introdus o serie de îmbunătățiri în acest sezon, dar eficiența acestora este afectată de caracteristicile monoposturile W15.

La Miami, Mercedes a avut o prestație anonimă, în concordanță cu cea mai mare parte a campaniei din 2024. Lewis Hamilton a avut un ritm relativ bun, pilotul britanic punând presiune asupra lui Sergio Perez. Cu toate acestea, având în vedere că în Florida au fost introduse upgrade-uri la W15, ritmul echipei a fost sub așteptări.

În ultimii ani, upgrade-urile aduse monoposturilor Mercedes nu a reușit să își atingă ținta. În 2022 și în prima parte a lui 2023, conceptul „zero sidepod” a fost considerat ca fiind vinovat pentru dificultățile echipei. Acestea fiind spuse, astfel de scuze nu pot persista și în 2024. O platformă aerodinamică complet nouă a fost introdusă pentru acest sezon. În teorie, această nouă filozofie trebuia să fie soluția care ar fi rezolvat problemele.

Din păcate pentru constructorul german, acest lucru nu s-a întâmplat. Povestea familiară a „experimentării” cu set-up-ul a apărut din nou în „lumina reflectoarelor”.

Mercedes explică cauzele care au dus la rezultate dezamăgitoare

Andrew Shovlin, șeful departamentului de inginerie al echipei, a explicat de ce progresul Mercedes nu a fost unul semnificativ.

„Lucrăm foarte mult pentru a încerca să aducem upgrade-uri la următoarele curse”, a declarat acesta, citat de MotorsportWeek.

„Upgrade-urile actuale au funcționat conform așteptărilor? Da. Se pare că oferă performanța pe care o așteptam.”

„Problema în acest moment este că toți ceilalți își dezvoltă mașinile. Ați văzut McLaren ce pachet au adus, iar ei par să fi avansat destul de mult.”

„De asemenea, problemele de manevrabilitate cu care piloții trebuie să negocieze piloții, stau în calea unor rezultate mai bune.”

„Mașina se comportă destul de diferit de la o sesiune la alta.”

Rivalele se distanțează

Aceste declarații abordează teme care vor fi foarte familiare fanilor Mercedes. În timp ce rivalii fac pași importanți înainte, echipa din Brackley nu reușește să țină pasul. În timp ce Ferrari și McLaren sunt par să aibă o evoluție ascendentă, Mercedes a fost retrogradată și mai jos în clasament.

Mașina din sezonul trecut, considerată un eșec, a terminat totuși pe locul doi în campionat. Au existat și curse precum Australia sau Canada, unde Hamilton a reușit să se lupte cu Max Verstappen.

Douăsprezece luni mai târziu, echipa lui Toto Wolff nu a făcut decât să regreseze în raport cu echipa austriacă. Următoarele runde vor oferi mai multe informații pentru a afla dacă o revenire la mijlocul sezonului este un obiectiv realist pentru echipa germană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *