MotoGP, Marele Premiu al Franței: Weekend perfect pentru Jorge Martin! Marc Marquez, o nouă evoluție entuziasmantă.

Distribuie articolul:

Jorge Martin a reușit „dubla” în etapa din Franța, la capătul unui duel cu Pecco Bagnaia și Marc Marquez. Pedro Acosta a comis prima greșeală serioasă din acest sezon, în timp ce Fabio Quartararo a irosit șansa unei clasări în top 8.

În contrast cu ziua de ieri, Bagnaia a avut un start reușit. La intrarea în primul viraj, campionul mondial se afla în postura de lider.

Italianul a fost atacat imediat de Martin, la intrarea în virajul 2, dar rider-ul Pramac a ratat perioada de frânare. În consecință, Bagnaia și-a recâștigat prima poziție.

În spate, Marc Marquez a câștigat 5 poziții. Un nou start bun pentru Marc, spaniolul plătind tribut unei sesiuni de calificări deficitare.

Deși a declarat că „îi place” acest circuit, Pedro Acosta a comis prima greșeală din acest sezon. Acosta a ieșit din cursă, în urma unui atac eșuat asupra lui Fabio Di Giannantonio (în disputa pentru locul 4).

Câteva momente mai târziu, Marco Bezzecchi a „pus punct” unei etape de coșmar. Rider-ul VR46 a căzut în virajul 5.

Între timp (datorită acestor două căzături), Marqeuz a ajuns pe locul 6. Pilotul iberic a început să pună presiune pe Maverick Vinales, în disputa pentru un loc în top 5.

Puțin mai în față, Di Giannantonio și Aleix Espargaro erau implicați într-un duel la fel de intens. Aceste două dueluri le-au permis lui Martin și Bagnaia să se distanțeze de restul următorilor.

În turul 10, Di Giannantonio l-a depășit pe Espargaro. Ulterior, Vinales și Marquez aveau să facă același lucru.

Situația avea să se agraveze și mai mult pentru rider-ul Aprilia. Espargaro a fost scos în afara pistei de către Enea Bastianini. Drept pedeapsă, coechipierul lui Pecco Bagnaia avea să primească o penalizare cu tur lung.

La fel ca în Sprint, Marquez și-a continuat șarja către podium. Multiplul campion mondial a trecut, succesiv, de Vinales și Di Giannantonio.

În turul 20, Martin l-a atacat pe Bagnaia (în virajul 2). Manevra nu a fost încununată de succes. Totuși, un tur mai târziu, Martin avea să preia șefia cursei.

De lupta celor 2 a profitat Marc Marquez. Astfel, acesta a reușit să reducă ecartul dintre el și grupul fruntaș (format din Bagnaia și Martin). De la două secunde și jumătate, decalajul a scăzut la o secundă și 3 zecimi.

În ultimul tur, distanța dintre primii 3 era de doar 3 zecimi. În virajul 10, Marquez l-a atacat pe Bagnaia. Tentativa a fost una reușită, Marc urcând pe poziția secundă.

Însă, Martin nu a mai putut fi ajuns. Vicecampionul mondial din sezonul precedent a realizat un weekend perfect: victorie în Sprint, victorie și în cursa principală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *