Documentarul dedicat lui Sophia Floersch va avea premiera pe 26 mai.

Distribuie articolul:

Sophia Floersch se află la al treilea sezon în Formula 3, cea ce o transformă într-o „veterană” a acestei competiții. Documentarul care analizează revenirea lui Floersch, la curse, după accidentul suferit în timpul MP de la Macao, va avea premierea pe data de 26 mai.

În sezonul trecut, Sophia Floersch a devenit prima femeie pilot care a obținut puncte în F3. Înainte de realiza acest lucru, Floersch a intrat în atenția fanilor datorită accidentului său teribil din timpul Marelui Premiu de la Macao din 2018, când a suferit o fractură la coloană după ce mașina sa a fost propulsată în barierele de protecție. Floersch și-a revenit în mod miraculos după accidentare, a revenit imediat în lumea curselor și a câștigat ulterior premiul Laureus World Sports Award pentru revenirea anului, fiind singurul pilot care a obținut acest premiu, din toată istoria motorsportului.

Programul ei de recuperare și revenirea inițială la curse au fost transformate ulterior într-un documentar de 90 de minute. „#RACEGIRL – The Comeback of Sophia Flörsch”, regizat de Sonia Otto, va avea premiera pe 26 mai.

„Documentarul a fost realizat în anul 2022, așa că m-au urmărit timp de 16 luni. A fost lansat anul trecut, în luna mai”, a declarat ea pentru Feeder Series înainte de lansarea integrală, documentarul fiind anterior disponibil doar printr-un paywall. „Și acum, în două săptămâni, avem un slot de prime time pentru cele 92 de minute care va fi difuzat în Germania, ceea ce este, evident, foarte tare”.

După ce a fost lansat anul trecut, documentarul a fost nominalizat la International Motor Film Awards.

„Cred că este ceva cu adevărat special să ai un documentar despre tine însuți”, a spus ea. „Sper doar că eu și noi, împreună cu filmul, să ajungem și la oamenii care nu sunt atât de interesați de sporturile cu motor, pentru ca și ei să înțeleagă de fapt acest sport. Iar asta este ceva cu adevărat special și este un lucru extraordinar pe care îl putem face.”

Documentarul nu a fost extins și la campaniile sale recente din F3, unde Floersch a înregistrat îmbunătățiri clare în ceea ce privește rezultatele. La revenirea sa în F3 anul trecut, după doi ani de absență din serie, a luptat pentru puncte în etapa din Austria, înainte de a fi descalificată ulterior. Sophia avea să își recâștige punctele la Spa-Francorchamps, în Belgia. De asemenea, anul trecut s-a alăturat Academiei Alpine și a devenit ambasador al programului Rac(H)er.

Floersch a revenit, de asemenea, la Marele Premiu de la Macao cu Van Amersfoort Racing, fosta sa echipă.

„Întotdeauna poți continua să înveți și cred că fiecare dintre noi învață ceva dintr-un weekend de cursă și din mașină, iar pentru mine eu nu fac excepție”, a declarat ea pentru Feeder Series.

„Nu aș spune niciodată că am învățat suficient și că știu totul și cu siguranță nu este cazul.”

„Chiar dacă este al treilea meu sezon, sunt încă aici pentru a învăța, pentru a acumula kilometri și experiență.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *