David Coulthard: „Nigel Mansell avea un comportament arogant”

Distribuie articolul:

Nigel Mansell, campionul mondial al sezonului 1992, a fost catalogat drept „arogant” de către David Coulthard. În cadrul podcastului „Beyond the Grid”, pilotul scoțian a vorbit despre experiența pe care a avut-o la Williams (între 1993 și 1995). Pe lângă descrierea făcută lui Mansell, Coulthard i-a caracterizat și pe ceilalți doi mari piloți cu care a colaborat la echipa lui Sir Frank: Ayrton Senna și Alain Prost.

Pe parcursul carierei sale în F1, David Coulthard a obținut 13 victorii (una cu Williams și 12 cu McLaren), pilotul britanic fiind vicecampion mondial al sezonului 2001. Accidentul fatal al lui Ayrton Senna i-a deschis ușa lui David Coulthard „către Marele Circ”. Astfel, Coulthard a devenit pilot principal al echipei Williams, în calitate de înlocuitor al legendarului campion brazilian.

Rugat să compare celebrul trio de piloți cu care a colaborat: Nigel Mansell, Ayrton Senna și Alain Prost, Coulthard nu a avut o atitudine reținută în declarații.

„Mansell a fost unul dintre cele mai mari talente pe care le-am văzut, un pilot foarte curajos și foarte puternic. A excelat într-o epocă în care mașinile erau foarte fizice. A crezut foarte mult în el.”

„Era însă și destul de înțepat, probabil din cauza încrederii în sine mult prea mari pe care o avea. În cazul lui, arogant ar fi un alt cuvânt pe care l-aș putea folosi.”

„Sunt un fan și am un respect deosebit pentru acești piloți. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Însă, eu am răspuns într-o manieră onestă la această întrebare.”

„Alain Prost? Introvertit, puțin nervos, mereu își mușca unghiile,nu făcea foarte multe tururi în sesiuniile de teste. Nu făcea foarte multe tururi din cauza faptului că petrecea mult timp cu inginerii și analiza datele, dar eu cred că o altă explicație ar fi și faptul că se temea de un posibil accident. Încerca să minimizeze riscurile.”

„Ayrton era un mix între cei 2. Nu era așa de arogant ca Mansell, atunci când vorbea despre realizările sale. Desigur, era foarte dedicat pilotajului. Avea o încredere în sine foarte mare și credea că este ghidat de o forță superioară.”

VIA: PlanetF1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *