Valtteri Bottas despre sezonul „provocator” pentru Kick Sauber: „O direcție clară” pentru a obține rezultate după pauza de vară

Distribuie articolul:

Valtteri Bottas își păstrează optimismul și speranța că echipa Kick Sauber poate să îmbunătățească performanțele pe parcursul restului sezonului, în ciuda unui an 2024 extrem de „provocator” până acum. Echipa elvețiană ocupă ultima poziție în clasamentul constructorilor, cu 10 curse rămase, fiind singura echipă din grilă care nu a reușit să obțină un rezultat în top 10 în niciun Mare Premiu. Cel mai bun rezultat al lor a fost obținut la deschiderea sezonului în Bahrain, unde Zhou Guanyu a terminat pe locul 11.

Analiza sezonului: Kick Sauber – În așteptarea primelor puncte, poate conducerea nouă să ajute echipa să avanseze?

De atunci, echipa a întâmpinat dificultăți constante, fie că a fost vorba de probleme de fiabilitate, upgrade-uri restrânse sau lipsa de viteză, ceea ce a dus la o serie de rezultate dezamăgitoare, terminând de cele mai multe ori în partea din spate a grilei. „A fost un an provocator pentru noi,” a explicat pilotul finlandez. „Nu am reușit încă să obținem niciun punct, ceea ce nu era ținta noastră la începutul sezonului. Ne doream să vedem o traiectorie ascendentă față de anul trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat.”

Bottas și Zhou, împreună cu Logan Sargeant de la Williams, sunt singurii piloți care nu au obținut puncte în acest sezon

„Am început sezonul cu o mașină care nu a fost ușor de setat, iar din punct de vedere al performanței pure, nu am fost acolo unde trebuia. Am făcut unele îmbunătățiri de atunci, dar mai degrabă pași mici decât salturi mari, spre deosebire de alte echipe din jurul nostru.” a declarat Bottas.

Rivalii cei mai apropiați ai Sauber în campionat sunt Williams și Alpine, care au un avans de patru și, respectiv, unsprezece puncte, un decalaj pe care echipa din Hinwil speră să îl reducă dacă va reuși să își îmbunătățească mașina pentru a concura pentru locuri în zona punctelor. Bottas a subliniat faptul că echipa are „o direcție clară” pentru a doua jumătate a sezonului, rezumând că, în esență, trebuie doar să facă mașina „mai rapidă” pentru a progresa.El a adăugat: „O mare parte din acest lucru vine, evident, din tunelul de vânt și din biroul de design, etc. Dar da, în ceea ce privește performanța mea, sunt mulțumit, iar sarcina mea pentru restul sezonului este să extrag tot ce pot din pachet în fiecare weekend. Asta este treaba mea.”Prin această abordare, Bottas speră să aducă echipa mai aproape de obiectivele lor, în ciuda dificultăților întâmpinate până acum. Cu o direcție clară și o determinare fermă, Kick Sauber speră să își schimbe norocul în a doua jumătate a sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *