Denis Oros pentru Apex Motorsport News:”Obiectivul nostru este să reușim să concurăm în ultimele etape ale campionatului”

Distribuie articolul:

Salut, Denis! Știm că de ceva vreme te ocupi de Jacopo Hosciuc, cel mai promițător pilot moto din România. Ce înseamnă propriu-zis activitatea ta?

Bună, tuturor! Activitatea mea se bazează în mare parte pe colaborarea dintre pilot și echipă, eu fiind unul dintre oamenii de legătură. De asemenea, mă ocup de partea de media și de Fan Club. Trebuie să menționez ca este o deosebită onoare să pot lucra cu Jacopo. Am crescut cu o mare pasiune pentru motociclismul viteză și pot să zic că visul meu de copil a fost să văd steagul României la mondiale.

Aș vrea să ne spui cum ai ajuns în postura de a fi omul care se ocupa de tanarul nostru pilot?

În 2020, scriam ca jurnalist voluntar pentru un site de știri moto din România. Eram doar un puști, aveam 17 ani. Apoi, unul dintre colegii mei, Paul, care lucra cu Jacopo în acea perioadă, cred că a văzut un potențial în mine și m-a prezentat familiei Hosciuc. După primele discuții cu Adrian (tatăl lui Jacopo), am început să ne înțelegem foarte bine și am început să lucrăm împreună. La început, mă ocupam doar de social media. Jacopo era atunci în sezonul de debut al Northern Talent Cup

Daca e sa arunci un arc înapoi în timp, ne-ai putea povesti puțin cum a inceput pasiunea ta pentru motociclismul viteză?

Am început să urmăresc MotoGP pe la 8-9 ani. Știu ca mă uitam mult la canalele sportive de la TV și știu ca am ajuns întâmplător să văd o sesiune de antrenamente libere a clasei mari. De atunci pot să zic ca nu m-am mai dezlipit de acest sport vreodată.

Revenind la zilele noastre, 2024 a fost un an greu pentru voi. Ești mulțumit de rezultatele obținute până acum?

În condițiile date, cu situația financiară pe care o avem în momentul de față, eu sunt mulțumit. Jacopo participă în Campionatul European Moto2. Fanii motociclismului viteză știu gradul de dificultate al acestui campionat, cât și de cât de greu este de stăpânit acel prototip. Istoria ne-a dat mulți piloți extrem de talentați care nu au reușit să confirme pe motocicleta de Moto2, spre exemplu Danny Kent. În orice caz, concurăm în cel mai puternic campionat european, unde faptul ca termini cursa în puncte te face un pilot bun. La urma urmei, avem și un campion mondial în categorie, pe Mattia Casadei.

Sunteți angrenați acum în pregătirea celei de-a doua jumătăți a sezonului 2024. Care sunt obiectivul pentru a doua parte din acest an competițional?

Obiectivul nostru este să reușim să concurăm în ultimele etape ale campionatului și să putem încheia odată cu acest sezon și procesul de înțelegere a motocicletei, având ca scop să ne batem la top 10 în sezonul următor.

Pentru fanii motociclismului, Jacopo Hosciuc reprezintă cam singura șansă de a ajunge in campionatul mondial de motociclism viteză. Când crezi că se va întâmpla acest lucru? Va fi în 2025?

Sper din tot sufletul să se întâmple anul viitor. Nu am nimic concret momentan, dar lucrăm mult. În orice caz, o posibilitate există, însă nu pentru clasa Moto2 a mondialului ci mai degrabă pentru clasa MotoE. Cu Moto2 e mai complicat. In primul rand, Jacopo trebuie să mai lucreze cu motocicleta, să o înțeleagă și în al doilea rând, costurile ar fi foarte mari momentan. Așa ca așteptăm, pilotul nostru are doar 18 ani, deci timpul e în favoarea noastră.

Denis, comunitatea moto din Romania e in continua creștere. Ai un gând de final pentru fanii lui Jacopo, dar și pentru restul comunității moto din Romania?

Da, mă bucur enorm să văd această creștere a comunității moto. Fanilor lui Jacopo le mulțumesc personal ca sunt alături de noi și ca ne susțin, iar comunității moto din România îi doresc să se apropie cat mai mult de acest sport frumos și să susțină necondiționat piloții care vor reprezenta țara, fie ca vorbim de Jacopo sau de orice alt pilot român.

Denis, îți mulțumesc mult pentru timpul acordat și va doresc mult succes și ție și lui Jacopo.

Mulțumesc și eu și toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *