Știri Formula1: Vasseur: Stint-ul pe pneurile hard, i-a distrus lui Leclerc cursa din Mexic.

Distribuie articolul:

Fred Vasseur este de părere că pneul hard, a influențat în mod negativ evoluția lui Leclerc, în MP al Mexicului.

Leclerc a avut un prim stint solid pe pneul mediu, în ciuda problemelor apărute la aripa față, după un incident în primul viraj cu Sergio Perez.

Leclerc a intrat la boxe pentru harduri, cu doar câteva tururi înainte ca accidentul lui Kevin Magnussen să aducă steagul roșu.
În timpul pauzei, Ferrari și-a înlocuit aripa față deteriorată, dar în loc să treacă la pneuri medium pentru a doua parte a cursei, așa cum au făcut unii rivali, echipa a rămas la anvelope hard.

Leclerc nu a reușit să aducă pneurile în fereastra potrivită de operare și a fost depășit rapid de Lewis Hamilton – care a ales pneurile medium – în a doua jumătate a cursei.

Leclerc și Sainz au terminat în cele din urmă pe locurile trei și patru, după ce s-au calificat în prima linie.

Red Bull a crezut că Leclerc va opta pentru medium-uri în timpul pauzei cu steag roșu, ceea ce i-ar fi putut oferi șansa unei „potențiale” depășiri asupra lui Max Verstappen, care a ales tot cauciurile hard, la reluarea cursei.

Eram convins că vor lua un set de medium, pentru că valorează aproximativ cinci metri avans la plecarea de pe loc„.
Am fost foarte surprins, că au mers cu pneul hard. Am văzut medium-ul pe monopostul lui Hamilton. În cazul lui, strategia a funcționat.

A declarat Horner
PHOTO BY: FERRARI
Frederic Vasseur, Team Principal and General Manager, Scuderia Ferrari

Vasseur a declarat, că inițial cursa a arătat bine pentru Leclerc, în ciuda aripii față compromise.
Din punctul meu de vedere, primul stint a fost în regulă„, a declarat francezul. „Eram la trei sau patru zecimi de Max, luând în considerare și avariile monopostului.”

Dar cu hardul, nu am reușit niciodată să avem un ritm bun. Pneurile nu au funcționat deloc.
Întrebat dacă medium-ul ar fi fost o opțiune, el a spus: „Sincer, nu, pentru că anvelopele nu ar fi rezistat 35 de tururi.

Vasseur a negat că a fost frustrant faptul că, încă o dată, echipa nu și-a putut susține forma din calificări cu un ritm bun de cursă. „Frustrant nu este cuvântul potrivit. Am terminat pe 3 și 4. Evoluția nu a fost rea. Am avut un stint slab pe final, acest lucru este clar. Însă, prima parte a cursei a decurs foarte bine.

Cred că am făcut progrese, am obținut patru pole position-uri în ultimele șase curse. Este un pas înainte pentru noi și trebuie să fim, probabil, un pic mai consecvenți în cursă sau cel puțin să nu avem decalaje mari de performanță între stinturi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *