Știri Formula1: Williams oferă un indiciu „uriaș” cu privire la viitorul lui Logan Sargeant, în sezonul 2024.

Distribuie articolul:

Presa a tot făcut speculații cu privire la viitorul lui Logan Sargeant, dar toate indiciile sugerează că Williams va continua cu pilotul american.

Williams nu a fost „scutită”, de speculațiile cu privire la „piața transferurilor”. Constructorul britanic nu și-a ascuns satisfacția față de progresele lui Alex Albon. În acest an, pilotul thailandez a „dus” echipa până pe locul 7.

Cu toate acestea, au existat unele îndoieli în ceea ce îl privește pe Logan Sargeant. Aceste îngrijorări nu au venit direct de la Williams, dar performanțele pilotului american l-au pus sub o oarecare presiune.

Înainte de GP-ul american, pilotul de 22 de ani era încă în „căutarea” de puncte în F1. Performanțele sale raportate la Albon au fost, de asemenea, citate frecvent ca o problemă serioasă, mai ales având în vedere durata sezonului 2023. De asemenea, după pauza de vară, pilotul american a fost implicat într-o o serie de incidente.

Cu toate acestea, șansele lui Sargeant pentru o reînnoire a contractului par mai mari ca niciodată. Punctul obținut pe teren propriu, chiar dacă datorită descalificărilor, a „cântărit” în luarea acestor decizii.

Deși performanțele sale din acest an au fost departe de a fi uluitoare, James Vowles își dorește să îl păstreze pe american. Acest lucru este evident în diverse conferințe de presă și interviuri, unde Sargeant a fost apărat de către inginerul britanic.

Indicații pozitive pentru Sargeant.

În paralel cu acestea, au avut loc și alte evenimente. Primul dintre ele, este prelungirea contractului lui Felipe Drugovich cu Aston Martin. Drugovich va continua ca pilot de rezervă și pilot de teste al echipei și în 2024.

Având în vedere că brazilianul a fost menționat ca o potențială amenințare la locul lui Sargeant, aceasta este o știre bună pentru american.

Echipa din Grove a confirmat, de asemenea, că Sargeant va participa la testul post-sezon din Abu Dhabi. Deși niciuna dintre informațiile de mai sus nu echivalează cu o confirmare, ele sugerează o reînnoire a contractului.

Având în vedere că peste două săptămâni este programată o altă cursă pe pământ american (Las Vegas), nu se poate exclude un anunț înainte de acest Mare Premiu.

Luând în considerare numărul de talente care va fi prezent pe grila de start a Formulei 2 de anul viitor, Sargeant va fi supus unei presiuni sporite în 2024.

Williams a ținut să-l păstreze în acest sezon, dar așteptările vor fi considerabil mai mari în sezonul următor. Ținând cont de acest lucru, tânărul de 22 de ani trebuie să folosească următorul său contract (probabil o înțelegere pe un an), ca o ultimă șansă la un viitor „îndelungat” în F1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *