Carlos Sainz cere sancțiuni mai aspre pentru cei care provoacă intenționat steaguri roșii

Distribuie articolul:

Pilotul Scuderiei Ferrari, Carlos Sainz, consideră că ar trebui să existe sancțiuni mai aspre pentru cei care provoacă intenționat steaguri roșii. De-a lungul deceniilor au existat numeroase cazuri – unele mai evidente decât altele.

În timpul weekendului de la Monaco, unde avem parte de un circuit stradal, întreruperile de toate felurile sunt frecvente: în antrenamente, în calificări și în cursă. Este o adevărată perturbare pentru piloți. Carlos Sainz a subliniat deja această problemă în trecut și a reiterat-o înainte de Marele Premiu al Principatului Monaco:

Au existat cazuri foarte evidente pe circuitele stradale în care, printre noi, piloții, am identificat persoane care au provocat intenționat steaguri roșii”, a declarat pilotul Ferrari, înaintea etapei de la Monte Carlo.

Poate că FIA nu a fost atât de convinsă că au făcut-o intenționat, pentru că noi, ca piloți, știm ce se face intenționat sau nu. Va fi interesant de văzut ce abordare vor adopta în acest weekend”, a continuat spaniolul.

Carlos Sainz a îndemnat indirect FIA să aibă o atitudine vigilentă. Pilotul Ferrari speră ca totul să decurgă bine, „fără să ne asumăm riscuri inutile”.

În sprijinul solicitării lui Carlos Sainz se află și Esteban Ocon. George Russell și Max Verstappen s-au alăturat, de asemenea, propunerii lui Carlos Sainz, olandezul calificând propunerea lui Sainz drept „o idee bună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *