JP Montoya: Acum, în F1, coechipierii sunt prieteni. Când concuram eu, relațiile dintre piloți erau mult mai ostile.

Distribuie articolul:

Juan Pablo Montoya și-a arătat surprinderea, referitor la modul în care au evoluat relațiile dintre piloți (în ultimele două decenii). El și-a amintit că, în perioada în care a concurat în F1, conversațiile dintre piloți erau minime. Montoya discuta doar cu Fernando Alonso, iar, ocazional, cu Rubens Barrichello și Felipe Massa. În opinia lui, ceilalți piloți erau doar „niște străini”.

„Ralf Schumacher (coechipierul lui Montoya, la Williams) era foarte rapid. S-a jucat cu mine pentru o lungă perioadă de timp, eram foarte nervos și frustrat din cauza asta. Până la urmă, am reușit să îl distrug mental. Noi nu am vorbit niciodată.”

„Acum, coechipierii sunt cei mai buni prieteni, iau cina împreună, joacă tenis împreună. Pe vremea când eram în F1, eu obișnuiam să vorbesc doar cu Fernando. Și în prezent discut cu el. Ocazional, mai vorbeam cu Rubens și Felipe.”

„Era o atmosferă mult mai ostilă. Dacă vrei să ai prieteni în acest mediu, trebuie să îi aduci. Nu ești în F1, ca să îți faci prieteni.”

Montoya a evoluat în „Marele Circ” între 2001 și 2006, perioadă în care a concurat pentru Williams și McLaren. Columbianul fost aproape de obținerea titlului mondial în sezonul 2003; sezon în care a terminat pe poziția a 3-a (în spatele lui Michael Schumacher și Kimi Raikkonen).

Sud-americanul s-a retras din F1 la jumătatea sezonului 2006, după un parteneriat nereușit alături de McLaren. Montoya a fost surclasat constant de către Kimi Raikkonen, pilotul finlandez aflându-se atunci la apogeul carierei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *