Kimi Antonelli despre posibilitatea unei promovări în Formula 1: „Este încă un vis”

Distribuie articolul:

Kimi Antonelli a discutat despre perspectivele sale de a deveni pilot de Formula 1 în contextul speculațiilor legate de o posibilă promovare la Mercedes pentru sezonul 2025. Tânărul de 17 ani a declarat că ar accepta cu entuziasm o astfel de oportunitate, dar a subliniat că în prezent își concentrează atenția asupra campionatului său actual din Formula 2.

După ce Lewis Hamilton a anunțat în februarie mutarea sa neașteptată la Ferrari pentru sezonul viitor, discuțiile s-au intensificat în legătură cu cine va fi colegul lui George Russell la Mercedes. Antonelli este unul dintre numele frecvent menționate, având în vedere ascensiunea sa impresionantă în motorsport.

În prezent, Antonelli evoluează în primul său sezon în Formula 2, după ce a ocolit Formula 3. Tânărul pilot a impresionat prin câteva performanțe notabile, câștigând titluri în Italian F4 și ADAC F4 în 2022, precum și în campionatul Formula Regional Middle East și European. Aceste realizări i-au adus laude din partea lui Toto Wolff, șeful echipei Mercedes.

Deși Mercedes nu a confirmat încă cine va ocupa locul vacant în 2025, Antonelli preferă să nu se grăbească în legătură cu posibila sa urcare în Formula 1. „Sunt foarte fericit că sunt luat în considerare, dar nu cer nimic,” a declarat Antonelli. „În acest moment, obiectivul meu este să fac performanțe în Formula 2, apoi vom vedea.”

Pentru Antonelli, Formula 1 rămâne în continuare un vis. „Da, m-am gândit la asta, dar este un gând trecător. Sincer, pot spune că pentru mine este încă un vis. Vom vedea dacă se va împlini,” a adăugat el.

Deși trecerea în Formula 1 ar aduce o atenție sporită asupra sa, Antonelli nu este prea îngrijorat de acest aspect. „Întotdeauna există o anumită îngrijorare; perspectiva de a nu performa cred că îi sperie pe toți,” a explicat Antonelli. „Abordarea mea este să o văd ca pe o oportunitate excelentă de a învăța, de a crește și de a mă bucura de moment.”

Antonelli a avut deja o primă experiență cu mașinile de Formula 1, testând modelul Mercedes din 2021 la Red Bull Ring în aprilie, în condiții meteorologice variate. „A fost o experiență cu adevărat grozavă,” a spus Antonelli. „Am păstrat acea emoție în timpul primelor tururi, chiar dacă condițiile nu au fost ideale – a plouat și în după-amiaza aceea a nins! A doua zi, pista s-a îmbunătățit și performanța a devenit evidentă; puterea, decelerarea, încărcătura aerodinamică. A fost uluitor. Când am ajuns la circuit, am fost șocat să văd câte persoane erau acolo, atât ingineri cât și mecanici, doar pentru un singur vehicul.”

În ciuda presiunii generate de zvonurile din jurul său, Antonelli își menține calmul și se bucură de oportunitățile pe care le are în prezent, continuând să demonstreze talentul său în Formula 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *